VIDEO/ Uvrijedio mu suprugu

Incident na dodjeli Oscara: Will Smith udario Chrisa Rocka

Showbizz 28.03.22, 08:32h

Incident na dodjeli Oscara: Will Smith udario Chrisa Rocka
Smith je osim dobijene nagrade dospio u centar javnosti jer je na sceni udario Chrisa Rocka. Komičar se našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett, koja boluje od alopecije

 

 

Will Smith dobio je rano jutros Oscara za najboljeg glumaca na 94. svečanoj dodjeli nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, a primajući nagradu, glumac se izvinio za incident koji je ranije tokom večeri izazvao jer se popeo na binu i ošamario komičara Chrisa Rocka.


U Los Anđelesu su sinoć dodijeljeni Oscari. Za najboljeg glumca proglašen je Will Smith koji je u filmu "King Richard" tumačio oca legendarnih teniserki Serene i Venus Williams.


Međutim, Smith je osim dobijene nagrade dospio u centar javnosti jer je na sceni udario Chrisa Rocka. Komičar se našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett, koja boluje od alopecije. 


Rock je, pozivajući se na obrijanu glavu Jade Pinkett,  rekao kako "jedva čeka G.I. Jane 2". Smith je udario Rocka na sceni, a kada se vratio na svoje mjesto poručio mu je "Drži ime moje žene podalje od svojih usta". 


Kasnije se Smith ispričao zbog svog poteza.


- Želim da se izvinim Akademiji. Želim da se izvinim svim mojim kolegama kandidatima. Umjetnost imitira život. Izgledam kao ludi otac, baš kao što su rekli za Richarda Williamsa. Ali ljubav će vas natjerati da radite lude stvari - rekao je Smith, prenosi BBC.


(DEPO PORTAL/dg)

 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI