Ubrzo će sandale

Vrijeme je da potpuno sredite kožu na stopalima

Lifestyle 26.03.22, 19:59h

Vrijeme je da potpuno sredite kožu na stopalima
Kad su stopala jako ispucana, zagladite ih turpijicom za stopala jednom do dva puta tjedno. Nemojte zaboraviti da ih treba povlačiti samo u jednom smjeru

 

 

 

Ne postoji trajni lijek za uklanjanje suhe ili ljuskave kože stopala, ali postoji način kako da ih svedete pod kontrolu.

 

Znamo da je proljeće sve bliže i da ste svoje sandale već dobro ulaštile, pa je vrijeme da isto napravite i sa svojim stopalima. Uzroci mogu biti genetika, nebriga o koži ili jednostavno izlazak iz zimskog perioda u kojem kože postaje još suša od stopala do koljena – jer niske temperature stišću krvne žile, pa se smanjuje prijenos hranjivih tvari i kisika, zbog čega žlijezde lojnice prestaju raditi kako treba, a koža postaje osjetljivija i suša.Koji god da je od razloga posrijedi, vrijeme je da jednom i zauvijek shvatimo kako na stopala ne smijemo zaboravljati, piše ljepotaizdravlje.hr.

 

Kiseline smijete koristiti i na stopalima

 

Ako se borite s ispucalim petama, morat ćete svakodnevno nanositi hranjivu kremu na stopala, no druga mogućnost je proizvod koji rješava više problema, a koji sadrži ureu, mliječnu kiselinu ili salicilnu kiselinu. Postoje i specijalizirane kreme za stopala koje u sebi sadrže nježne postotke kiselina koje će razgraditi suhu nakupinu kože.

 

Piling za stopala

 

Mnogi pilinzi za stopala sadrže mliječnu i glikolnu kiselinu za duboko ljuštenje stopala, što često pomaže da se stopala “oljušte” od suhe kože, no morate biti oprezni i svakako prethodno istestirati na kožu kako je ne biste iziritirali.

 

Turpija za stopala

 

Kad su stopala jako ispucana, zagladite ih turpijicom za stopala jednom do dva puta sedmično. Nemojte zaboraviti da ih treba povlačiti samo u jednom smjeru, a ne naprijed-natrag jer tako možete poderati kožu, kako dodaje. Radite to pod dobrim osvjetljenjem. Alternativa tome može biti skidanje grube kože nekim pilingom koji ste napravili sami, što će biti puno nježnije za stopala.

 

Redovito čistite pribor i zamijenite ga

 

Alate koje koristite za uređenje stopala koristite samo vi, bez dijeljenja s ukućanima. Baš kao i kistove za šminku. Također, temeljito ih očistite i osušite nakon upotrebe te zamijenite svaka dva do tri mjeseca.

 

Maska u čarapama

 

Povremeno, navečer možete nanijeti hidratantnu kremu za stopala i zamotati ih, ili obuti čarape, pa tako odspavati. Noge će biti posve mekane ujutro, no možda će trebati ponavljati tretman tokom nekoliko sedmica da bi se jako suhe i ispucale pete oporavile.

 

Nemojte zaboraviti njegu nakon tuširanja

 

Nakon što izađete iz kade, uhvatite se kutijice s vazelinom ili nekom okluzivnom kremom i namažite stopala. To je dobar način da koža zadrži vlagu koju je upila pod tušem.

 

Redovit odlazak na pedikuru

 

Naravno, podrazumijeva se da biste barem jednom u dva mjeseca trebali otići na profesionalnu manikuru kako biste u potpunosti obnovili stopala. Nije strašno i ne boli, a možete biti sigurni da će vam stopala u sandalama izgledati odlično.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI