Okružni sud u Prijedoru

Određen pritvor osumnjičenom za pomaganje u ubistvu načelnika Radenka Bašića

Hronika 25.03.22, 15:44h

Određen pritvor osumnjičenom za pomaganje u ubistvu načelnika Radenka Bašića
Pritvor je određen i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda

 

 

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor S.P. zbog sumnje da je pomagao u teškom ubistvu.

 

Agencija Srna nezvanično navodi da je riječ o osumnjičenom u slučaju ubistva Radenka Bašića, načelnika kriminalističke policije u Prijedoru, koje se desilo 21. marta u jutarnjim satima u Prijedoru.

 

Iz Suda su naveli da je pritvor ovom licu određen zbog osnovane bojazni od uništavanja dokaza, uticaja na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te da će ponoviti krivično djelo, javlja Srna.

 

Pritvor je određen i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

- Dana 24.03.2022.godine, Okružni sud u Prijedoru je svojim rješenjem broj 16 0 K 001581 Kpp, u odnosu na osumnjičenog S.P. odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „teško ubistvo“ iz člana 125. stav 1. tačka 1) u vezi sa članom 39. Krivičnog zakonika Republike Srpske („Sl.glasnik RS“ broj: 64/17 i 15/21), a zbog postojanja pritvorskih razloga iz člana 197. stav 1. tačke b), v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske („Službeni Glasnik Republike Srpske“ broj 53/12, 91/17, 66/18, 15/21, u daljem tekstu: ZKP RS)- navedeno je u saopćenju Okružnog suda Prijedor.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI