VIDEO/ 'Internet' ratnik

Čečenski vođa se hvali da su njegovi borci zauzeli gradsku upravu Mariupolja. Izgleda da se malo zeznuo

Front 25.03.22, 14:48h

Čečenski vođa se hvali da su njegovi borci zauzeli gradsku upravu Mariupolja. Izgleda da se malo zeznuo
Čečenski ratni vođa pohvalio se na svojem Telegram profilu novim vojnim uspjehom, ali čini se da se radi o pogrešnoj lokaciji

 

 

 

 

 

Prije nekoliko sati, Ramzan Kadirov, čečenski ratni vođa koji se pridružio Vladimiru Putinu, je na svom Telegram kanalu objavio da su 'hrabri čečenski borci oslobodili zgradu gradske uprave Mariupolja i na nju izvjesili našu zastavu'.

 

'Dečki su putem radija javili da su oslobodili zgradu mariupoljske gradske uprave i postavili našu zastavu', rekao je čečenski čelnik na svom Telegramu na kojem ga prati više od 1,4 miliona korisnika.

 

'Ukrajinci koji su ostali živi, nisu riskirali i napustili su svoje položaje te pobjegli', napisao je i dodao da se 'druge jedinice kreću paralelno kroz grad i čiste ga od Azovske prljavštine', misleći na ukrajinsku krajnje desničarsku Azov bojnu.

 

'Ako Bog da, uskoro će Mariupolj biti potpuno očišćen', poručio je na kraju.

 

Ova izjava se brzinom munje proširila na ruskim medijima.

 

Međutim, kasnije se na njegovom Telegram kanalu pojavio i video iz kojega je vidljivo da je 'oslobođena' zgrada gradske uprave, zapravo okružno tužiteljstvo okruga Levoberežnji u Mariupolju. Riječ je o bombardiranoj dvospratnici, na kojoj je izvješena zastava Čečenije s portretom Kadirova.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI