zatvorila usta zlim jezicima

Istina o Dianinoj osvetničkoj haljini: Obukla ju je nakon poniženja, svima na dvoru pao je mrak na oči...

ŽENA iN 24.03.22, 13:51h

Istina o Dianinoj osvetničkoj haljini: Obukla ju je nakon poniženja, svima na dvoru pao je mrak na oči...
‘Osvetničku’ haljinu princeze Diane dizajnirala je grčka modna dizajnerica Christina Stambolian. Haljina je dobila svoje ime zbog simbolike koju je predstavljala

 

 

 

Princeza Diana na Vanity Fair večeri pojavila se u kratkoj crnoj haljini i zatvorila usta zlim jezicima.

 


Čuvena večera održana je 1994. godine u Serpetine Gallery u Londonu, a njena modna kombinacija nešto je o čemu će se pričati i skoro trideset godina kasnije.


Slavno pojavljivanje Lady Di održano je nedugo nakon što je princ Charles javno priznao da joj je bio nevjeran dok su bili u braku. Diana je tada prekršila kraljevski protokol i na večeri se pojavila u izazovnoj crnoj koktel haljini sa spuštenim ramenima.


‘Osvetničku’ haljinu princeze Diane dizajnirala je grčka modna dizajnerica Christina Stambolian. Haljina je dobila svoje ime zbog simbolike koju je predstavljala.

 

princeza-dajana-crna-haljina


Naime, Diana ju je nosila nakon što je princ Charles na televiziji javno priznao svoju nevjeru. On je ponašanje pokušao opravdati izlikom da je njihov brak bio ‘nepopravljivo slomljen’.


Charles i Diana su u vrijeme prikazivanja Charlesovog priznanja već dvije godine bili razdvojeni. Dianina biografkinja Sarah Bradford napisala je da je Diana ‘glumila nezainteresiranost’ nakon što je Charlesova izjava emitirana.


Zanimljivo jest i da je princeza Diana crnu haljinu posjedovala čak tri godine prije nego što ju je prvi put odjenula, jer se bojala da je predrska i smiona.


Također, isprva je odbila poziv na večeru, međutim, predomislila se nakon Charlesovog javnog istupa te poziv ipak prihvatila i pojavila se u jednom od modnih izdanja koje će zauvijek ostati zapamćeno.

 

(Story.hr/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI