VIDEO/ Gostovanje u 'Teleringu' na RTRS-u

Oštra polemika Dodika i Đakovića zbog srednjeg prsta, Avaza, RTVBN-a i Radončića: 'Lažu i petljaju'

Front 24.03.22, 12:01h

Oštra polemika Dodika i Đakovića zbog srednjeg prsta, Avaza, RTVBN-a i Radončića: 'Lažu i petljaju'
Rekao sam da se izvinjavam svima osim novinarima „Avaza“ i BN televizije, ako su drugi pomislili da sam to njima uradio, to nije tačno, neki su uvrijeđeni koji uopšte tu nisu bili, rekao je Dodik

 

 

 

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, gostovao je sinoć u emisiji "Telering" kod novinara Mate Đakovića na RTRS televiziji. Dodik se ponovo osvrnuo na izvještavanje "Dnevnog avaza" i RTVBN o aferi "Pavlović banka" te je nastavio s napadima na ove medijske kuće. 

 

Na upit Đakovića, zašto je pokazao srednji prst novinarima, Dodik je kazao: 

 

- Kada sam vidio one iz BN-a i "Avaza". Jesam i šta? Imam i ja pravo na reakciju. Dakle, ja sam spreman da trpim javnu kritiku. Spreman sam na svako tvoje pitanje. Dakle, ja mogu da istrpim svaku vrstu prigovora, da objasnim, da kažem, ali ja u tome vidim tendenciju. Godinama se nastoje pakovati priče nekakve neistinite. I ja sam čovjek. I ja imam pravo na onako ljudsku reakciju. Poštujem novinare i nije tačno... Tamo su se oni naperili, lažu i petljaju i poslije svi izvještaji o tome, ne ti sa tim prstom, nego prvi izvještaji bili su opet negativni. Niko neće da uzme činjenice, da sasluša, objektivno novinarstvo bi trebalo, bar sam ja učio na Političkim naukama, da sasluša sve izvore i ako objašnjavate događaj onda kažete gdje se desio, kada se desio i da imate dokumentirano situaciju, je li tako? Kod njih je sve od početka godinama... Molim vas, pa daj... - kazao je Dodik.

 

Na konstataciju voditelja Đakovića da je on javna osoba te da su novinar i "Avaza" i BN televizije njegove kolege, Dodik je u svom stilu odgovorio:

 

- A šta, novinari mogu da lažu dokle god hoće, je li? Neka su. Ja mogu da prihvatim da je to neprimjerno, ali ja ću vam reći da je to ljudski. Znači, predsjednica SDS-a na Palama je dopisnik iz Istočnog Sarajeva BN televiziji. Znači, politički angažovana osoba. Provjerite, pa vidite. I šta, i to je uredu, je l' - a upitao je Đakovića je li iko reagirao kada su uvedene sankcije Alternativnoj televiziji.

 

Na pitanje hoće li se izviniti novinarima kojima je pokazao srednji prst, Dodik je rekao:

 

- Koliko puta treba. Ja sam jučer na konferenciji za štampu rekao da se svima, osim novinarima "Avaza" i BN televizije, izvinjavam. Ako su pomislili da sam njima uradio, to nije tačno. Nisu ni bili tu. Neki su uvrijeđeni koji uopšte tu nisu bili. Zašto? A mi političari zaslužujemo da nama radite šta god hoćete?

 

Đaković je ponovio pitanje, hoćete li se izviniti „Avazu“ i BN televiziji?

 

- Ne. Zašto bih? Imam pravo na svoje, ja sam poznat u javnosti da imam svoj stav. Moj stav je takav. Znaš li ti kakvi su ti iz BN-a... ovi iz „Avaza“? Oni su politički motivisani. Znate li vi da „Avaz“ danas na tri strane piše o Miloradu Dodiku? Neki Kazaz tamo... Pa, halo! Ko je on? On mene u životu nikada nije sreo, a on daje profile sa mnom. Sada kada nemaju dokaza, sada sam ja neki u sferi psihologije. Halo! Slušajte, savršeno je previše toga. I mene to ne nervira. Ja nisam povrijeđen u smislu da sada sam u nekom očaju. Ali ja ću reagovati onako kako ja mislim - rekao je Dodik.

 

Na Đakovićevu konstataciju da su među novinarima bili časni i pošteni ljudi lider SNSD-a je ponovo vrijeđao novinare "Avaza".

 

- Nisu bili časni i pošteni. Iz BN-a i Avaza nema niko ni častan i pošten. Pa Fahro Radončić je vožen u onom autu što je jučer na slikama, on je vožen kao osuđenik, uhapšen, doveden tamo. Ja nisam, ja sam išao svojim službenim autom. I nije bio auto Predsjedništva, ja se ne vozim autom Predsjedništva... - nakon čega ga je Đaković prekinuo i podsjetio: 

 

- To je čovjek za kojeg je dokazano da nije kriv.

 

- Pa nije bio, ali kad je hapšen. Pa kako onda on nema empatiju na tu vrstu priče da je neko drugi se isto tako privodi ili poziva a da nije kriv. Nego je pustio da orgijaju po svim tim stvarima, da napadaju porodicu, da sve živo... Ja nisam progovorio nijedne riječi. Čak sam ga javno branio. Ja govorim o tome. Imam ja pravo na svoje i to mi nećete promijeniti - rekao je Milorad Dodik u Teleringu.

 

Gledajte od 15:00 minute.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI