Zamjenik ambasadora Rusije pri UN-u

Ruski diplomat: Putin će koristiti nuklearno oružje ako NATO bude provocirao

Front 24.03.22, 10:08h

Ruski diplomat: Putin će koristiti nuklearno oružje ako NATO bude provocirao
Zamjenik ambasadora odbacuje službenu izjavu američke vlade da su pripadnici ruskih oružanih snaga krivi za ratne zločine u Ukrajini

 

 

 

Zamjenik ruskog ambasadora pri UN-u kaže da Rusija zadržava pravo na korištenje nuklearnog oružja ako zemlju "isprovocira" NATO.

 

Dmitri Polianski, jedan od najviših ruskih diplomata u Sjedinjenim Državama, govorio je za Sky News nakon što je glasnogovornik Vladimira Putina rekao da bi njegov šef mogao pritisnuti nuklearni gumb ako zemlja bude smatrala da je suočena s egzistencijalnom prijetnjom.

 

Upitan je li Putin u pravu kada ostatku svijeta prijeti mogućim nuklearnim ratom, Polianski je rekao: "Ako Rusiju provocira NATO, ako Rusiju napadne NATO, zašto ne, mi smo nuklearna sila.

 

Mislim da to ne treba govoriti. Ali nije ispravno ni prijetiti Rusiji i pokušavati se miješati u tuđe poslove. Dakle, kada imate posla s nuklearnom silom, naravno, morate računati na sve moguće ishode vašeg ponašanja."

 

"Ja vjerujem u jedno, vi u drugo"


Zamjenik ambasadora odbacuje službenu izjavu američke vlade da su pripadnici ruskih oružanih snaga krivi za ratne zločine u Ukrajini.

 

"Mislim da ne činimo ratne zločine u Ukrajini. Naravno, nije na meni da procjenjujem. Nisam tamo. Niste ni vi. Gledate snimke, mnoge od njih se smatraju lažnim vijestima. Ja vjerujem u jedno, vi vjerujete u drugo", rekao je.

 

Kad mu je novinarka pokazale fotografije iz Ukrajine koje pokazuju uništene zgrade i mrtve civile, Polianski je rekao da Ukrajina napada vlastite zgrade i civile. "Oni nisu bili meta. Od samog početka govorimo da naša vojska ne predstavlja prijetnju civilnom stanovništvu Ukrajine."

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI