Ponovo zatražio razgovor s Putinom

Zelenski: Ukrajina je spremna na kompromis oko NATO-a u zamjenu za prekid vatre

Front 22.03.22, 08:18h

Zelenski: Ukrajina je spremna na kompromis oko NATO-a u zamjenu za prekid vatre
Ponovio je da traži direktan razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ako se ne sastane s Putinom, kaže Zelenski, nemoguće je shvatiti želi li Rusija uopće prekinuti rat

 

 

 

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je spreman pregovarati o odustajanju od ulaska Ukrajine u NATO u zamjenu za prekid vatre, povlačenje ruskih trupa i jamstvo ukrajinske sigurnosti, prenosi Sky News.

 

"To je kompromis za sve: za Zapad, koji ne zna što bi s nama u vezi ulaska u NATO, za Ukrajinu, koja traži sigurnosna jamstva, i za Rusiju, koja ne želi daljnje širenje NATO-a", rekao je Zelenski.

 

Ponovno je zatražio direktan razgovor s Putinom

 

Ponovio je da traži direktan razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ako se ne sastane s Putinom, kaže Zelenski, nemoguće je shvatiti želi li Rusija uopće prekinuti rat.

 

No ranije je rekao da bi svaka veća promjena, koja bi bila uvedena u ukrajinske zakone, morala biti potvrđena na referendumu.

 

Zelenski je dodao da je Kijev spreman razgovarati o statusu Krima i istočne regije Donbas, koja je pod kontrolom proruskih separatista, ali tek nakon prekida vatre i koraka koji vode pružanju sigurnosnih jamstava Ukrajini.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI