OSNAŽUJEMO ŽENE U STEMU

HTEC Idea Marathon: I studentkinje BiH pozvane da daju aktivni doprinos unapređenju zdravlja žena

ŽENA iN 17.03.22, 20:12h

HTEC Idea Marathon: I studentkinje BiH pozvane da daju aktivni doprinos unapređenju zdravlja žena
Prijave za takmičenje su otvorene do ponedjeljka, 21. marta do 16 časova preko linka na sajtu kompanije HTEC Group

 

 

 

 

Studentkinje na univerzitetima u Srbiji, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Sloveniji imaju priliku da učestvuju na jedinstvenom multidisciplinarnom onlajn dvodnevnom izazovu HTEC Idea Marathon – Strong Tech for Powerful Women, koji se organizuje 23. i 24. marta 2022.


Kompanija HTEC Group poziva sve studentkinje da se priključe multidisciplinarnim i multikulturalnim timovima koji će biti u prilici da se takmiče na temu pronalaženja najboljeg tehnološkog rješenja u svrhu unapređenja ženskog zdravlja.


Uz mentorstvo stručnjakinja iz kompanije HTEC, studentkinjama će biti omogućen kontakt i razmjena iskustava sa liderkama iz međunarodnih kompanija i organizacija poput kompanije Marani iz SAD-a, kao i Svjetske zdravstvene organizacije.


Prijave za takmičenje su otvorene do ponedjeljka, 21. marta do 16 časova preko linka na sajtu kompanije HTEC Group.

 
- Mi u kompaniji HTEC Group smo svjesni da je STEM sektor takav da se radna mjesta u njemu umnožavaju i da je za kvalitetan razvoj timova u kompanijama potrebno veće uključivanje žena. Nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika su ključne oblasti u ekonomiji, ali žene su u ovim sektorima manje zastupljene. Zato se mi u HTEC Group, kao kompaniji koja okuplja najbolje inženjere na tržištu, snažno borimo da svima podjednako približimo STEM i predstavimo mogućnosti koje ove nauke pružaju. Ukoliko ulijemo povjerenje studentkinjama da je to područje u kojem je ravnopravnost ta koja dovodi do najboljih timova vjerujemo da ćemo stvoriti uzore i da će birati poslove u informatičkoj djelatnosti - ističu iz HTEC-a.

 

HTEC Group je kompanija sa sjedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u SAD-u, Engleskoj, Švedskoj i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

HTEC tim čini preko 1100 stručnjaka koji razvijaju digitalne proizvode, hardver i firmver, pametne uređaje, data science, vještačku inteligenciju, skalabilne cloud platforme i druga visoko-tehnološka rješenja koja korporativnim klijentima omogućavaju da unaprijede poslovanje kroz digitalizaciju, modernizaciju, i razvoj novih proizvoda i usluga.

Kroz partnerstva sa vodećim svjetskim naučno-istraživačkim organizacijama i globalnim korporacijama, kao i sa nekim od najinovativnijih startapa, HTEC razvija proizvode koje koriste milioni ljudi širom svijeta.

Kompanija HTEC Group posluje već dvije godine u Bosni i Hercegovini, gdje je trenutno prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini


 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI