Britanski premijer nakon priznanja Zelenskog

Johnson: Nema šanse da se Ukrajina uskoro pridruži NATO-u

Front 16.03.22, 11:09h

Johnson: Nema šanse da se Ukrajina uskoro pridruži NATO-u
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je Ukrajina shvatila da ne može ući u NATO, što je njegovo najeksplicitnije priznanje da cilj, sadržan u ustavu Ukrajine, vjerovatno neće biti ispunjen

 

 

 

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da Ukrajina neće ući u NATO "u skorije vrijeme", nakon što je predsjednik te zemlje priznao da Ukrajina neće postati dio zapadnog vojnog saveza.

 

Predsjednik Vladimir Putin dugo smatra nastojanja Ukrajine da se pridruži NATO-u prijetnjom za Rusiju, što alijansa negira, prenosi BBC.

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je Ukrajina shvatila da ne može ući u NATO, što je njegovo najeksplicitnije priznanje da cilj, sadržan u ustavu Ukrajine, vjerovatno neće biti ispunjen.

 

Do toga je došlo dok su Rusija i Ukrajina održale novu rundu pregovora, a Zelenski je u srijedu rekao da ruski zahtjevi postaju "realističniji".

 

U srijedu je Johnson, jedan od najvećih zapadnih pristalica Ukrajine, rekao da "nema šanse da se Ukrajina uskoro pridruži NATO-u". Ali on je rekao da odluka mora biti na Ukrajini.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI