Četvrti krug pregovora

Savjetnik ukrajinskog predsjednika: Rat bi mogao završiti početkom maja

Front 15.03.22, 15:29h

Savjetnik ukrajinskog predsjednika: Rat bi mogao završiti početkom maja
Noću na utorak predsjednik Zelenski je kazao da su Rusi "počeli shvaćati da neće ništa postići ratom"

 

 

 

Kijev i Moskva nastavili su danas četvrti krug pregovora, objavio je voditelj ukrajinskog pregovaračkog izaslanstva Mihajlo Podoljak insistirajući da je na dnevnom redu prekid vatre, javlja Hina a prenose mediji.

 

"Konsultacije počele. Na dnevnom redu opće odredbe. Prekid vatre, povlačenje vojnika s naše teritorij", napisao je Podoljak koji je i savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

 

Četvrti krug pregovora počeo je u ponedjeljak videokonferencijom, no izaslanstva su objavila prekid zbog "tehničke stanke" i najavile da će ga nastaviti u utorak. Izjave obaju izaslanstava zadnjih dana odisale su blagim optimizmom.

 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič rekao je u ponedjeljak navečer da bi rat u Ukrajini vjerovatno mogao završiti početkom maja, kada Rusiji ponestane resursa za napad. Noću na utorak predsjednik Zelenski je kazao da su Rusi "počeli shvaćati da neće ništa postići ratom".

 

"Rekli su mi da se pregovori dobro odvijaju", rekao je nakon što je spomenuo nov "temeljno različit" pristup Moskve u pregovorima. "No pričekajmo", dodao je Zelenski. U međuvremenu ruske snage nastavljaju bombardirati ukrajinske gradove. U zračnim napadima na Kijev u utorak su poginule najmanje četiri osobe.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI