PODRŽAVA OD FONDACIJE ZA IZDAVAŠTVO SARAJEVO

'Četiri parole i dva ljubavna stiha': Promovisana nova knjiga kratkih priča Vahida Durakovića

Kultura 12.03.22, 15:41h

'Četiri parole i dva ljubavna stiha': Promovisana nova knjiga kratkih priča Vahida Durakovića
Na konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo za 2021. godinu za neobjavljena djela savremenih autora, ova knjiga je izabrana među 15 najboljih od prijavljenih pedeset rukopisa. Izdavanje knjige je finansirala Fondacija, a izdavač je Planjax, Tešanj

 

 

 


U organizaciji Gradske biblioteke JU KSC Bugojno povodom Dana nezavisnosti BiH, u petak, 11. marta, u Kristalnoj sali općine Bugojno održana je promocija knjige kratkih priča „Četiri parole i dva ljubavna stiha“ autora Vahida Durakovića.


Na konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo za 2021. godinu za neobjavljena djela savremenih autora, ova knjiga je izabrana među 15 najboljih od prijavljenih pedeset rukopisa. Izdavanje knjige je finansirala Fondacija, a izdavač je Planjax, Tešanj.


Urednik knjige je prof.dr. Nedžad Ibrahimović, dok je dizajn naslovnice i korica radio Belmin Bečić.


Na promociji su učestvovali prof.dr. Tina Laco i prof.dr. Nedžad Ibrahimović, kao promotori, te Sanel Ugarak – moderator i Vahid Duraković – autor.

 

vahid-durakovic-cetiri-parole-promocija2


"Teško bi bilo u našoj književnosti pronaći pisca koji je toliko zainteresiran za krucijalne probleme naše savremenosti, a koji ih zna tako uvjerljivo pokazati i vješto ispričati, kao što je to uradio Vahid Duraković u ovoj knjizi", kaže Nedžad Ibrahimović


Više detalja sa promocije, kao i priču “Azem” možete čitati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI