život na distanci

Kako tokom rata žive žene ruskih bogataša? Naviknute na luksuz i druženje sa slavnima, a sada...

ŽENA iN 12.03.22, 14:38h

Kako tokom rata žive žene ruskih bogataša? Naviknute na luksuz i druženje sa slavnima, a sada...
Vlasniku nogometnog kluba Chelsea Romanu Abramoviču i nizu drugih bogataša vlasti su zamrznule imovinu i zabranile putovanja kako bi pritisnule ruskog predsjednika Vladimira Putina. U problemu nije samo Abramovič već i njegova djeca koja su naviknula na luksuz i druženje s bogatima i slavnima, koji se pak sad nastoje što više distancirati od njih

 

 

 

Izvor: Index.hr

 

Vile vrijedne milione, privatni avioni, dijamanti te skupe torbe i cipele samo su dio luksuza u kojem uživaju žene najbogatijih Rusa. No nakon ruske invazije na Ukrajinu i sankcija koje su im nametnute, neke bivše i sadašnje žene oligarha suočavaju se s nizom problema.


Vlasniku nogometnog kluba Chelsea Romanu Abramoviču i nizu drugih bogataša vlasti su zamrznule imovinu i zabranile putovanja kako bi pritisnule ruskog predsjednika Vladimira Putina. U problemu nije samo Abramovič već i njegova djeca koja su naviknula na luksuz i druženje s bogatima i slavnima, koji se pak sad nastoje što više distancirati od njih.


Posljedice već osjeća njegova treća, sad bivša, žena Daša Žukova. Moskovska galerija koju je osnovala s Abramovičem napadnuta je zbog nepružanja otpora Putinu, a brojni umjetnici ne žele više izlagati u njoj, javlja Vanity Fair.


Daša (40) je najpoznatija žena oligarha, a za Abramoviča je bila udana devet godina, do 2017. Rodila mu je sina Aarona i kćer Leu Lou. Danas je u braku s nasljednikom brodarskog carstva Stavrosom Niarchosom, živi u New Yorku, a među njenim su prijateljima dizajnerica Diane von Fürstenberg, šef YouTubeova odjela za modu i ljepotu Derek Blasberg te dizajnerica nakita Jennifer Meyer.


Osim što je urednica magazina POP, Daša je 2007. s Abramovičem osnovala muzej suvremene umjetnosti Garage. Čim je Rusija napala Ukrajinu objavila je izjavu u kojoj se distancira od bivšeg muža i drugih oligarha. Među njima je i njen otac Aleksander Žukov koji je vlasnik niza naftnih i plinskih kompanija na obalama Crnog mora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dasha Zhukova (@dasha)


-Tim muzeja Garage odlučio je prekinuti rad na svim izložbama dok ne prestane ljudska i politička tragedija u Ukrajini. Ne možemo podržavati iluziju normalnosti dok se takve stvari događaju. Garage je oduvijek bio internacionalna institucija otvorena za pluralnost. Kategorički se protivimo bilo čemu što stvara podjelu i izolaciju. Vidimo se kao dio šireg svijeta koji rat ne može podijeliti, poručili su.


- Ispunit ćemo svoje obaveze prema umjetnicima čiji se projekti odgađaju i koji su s nama sarađivali s povjerenjem i entuzijazmom, dodali su.

 

Sljedećeg dana Dasha je za New York Post izjavila: “Brutalna i užasna invazija Rusije na Ukrajinu je sramotna. Kao neko rođen u Rusiji, nedvojbeno osuđujem ratne napade i solidarna sam s ukrajinskim narodom, kao i s milionima Rusa koji misle kao ja.”


Dio umjetničke zajednice misli da se nije dovoljno ogradila od ruske politike, piše Vanity Fair. Neki umjetnici koji su trebali održati izložbe u Garageu odlučili su odustati od njih. Dobitnica Turnerove nagrade Helen Marten otkazala je svoju izložbu, kao i Anne Imhof.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dasha Zhukova (@dasha)


Balerina Diana Višneva, koju se povezivalo s Abramovičem, jasno je osudila rat na Instagramu.


- Izražavam svoje protivljenje ratu i svakoj nasilnoj akciji. Tuga, žaljenje, riječi podrške i suosjećanja ispunjavaju naša srca. Sve o čemu sada možete razmišljati i tražiti je da se svijet obnovi, napisala je.


Druge žene bogataša zasad ne pokazuju da imaju problema zbog ruske invazije. Nailija Asker Zade, novinarka koja je nedavno dobila nekretninu i 60-metarsku jahtu od svog ljubavnika, šefa banke VTB Andreja Kostina, i dalje objavljuje na Instagramu fotografije iz shoppinga. Kostin je blizak Putinu, a sankcije protiv Rusije opisuje kao ekonomski rat.

 


Nailija je rođena u Azerbajdžanu prije 34 godine, a voditeljica je na državnoj televiziji. Navodno je među nekretninama koje joj je Kostin poklonio i skoro 30 milijuna kuna vrijedna vila pored Moskve te jahta. Iako su ih fotografi snimili u nekoliko navrata, sve objave je blokirala ruska služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor, pisao je The Times.


Olga Rozkova, koja se udala za šefa Rosnjefta Igora Sečina, i Polina Deripaska, bivša žena oligarha Olega Deripaske također se ne opterećuju ratom.

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI