ŽIVOTNI INTERVJU NELETA KARAJLIĆA

Odrastao sam u čoporu, Sejo je bio moj stariji brat, autoritet... Prva razmirica koju smo imali, bila je ujedno i posljednja!

Nedjeljni magazin 12.03.22, 10:45h

Odrastao sam u čoporu, Sejo je bio moj stariji brat, autoritet... Prva razmirica koju smo imali, bila je ujedno i posljednja!
„Noć u operi” grupe Kvin bila je prva ploča koju sam stavio na gramofon. Bila je to Sejina ploča. Zajedno smo napravili Zabranjeno pušenje i zajedno smo ga pokopali. Između nas nikada nije bilo velikih razmirica jer je on meni bio apsolutni autoritet - kaže nakon svega Nele Karajlić

 

 

 

U novom broju magazina Nedeljnik objavljen je, kako su ga najavili, životni intervju sa bivšim Sarajlijom i članom ondašnjeg, prvog Zabranjenog pušenja Neletom Karajlićem.

 

U iscrpnom razgovoru, između ostalog, govorilo se i o Karajlićevom književnom autobiografskom uratku „Fajront u Sarajevu”, u kojem je za sebe naveo da je "stidljiv, ali i osetljiv i željan pažnje".


I priznaješ da ti je trebao autoritet? Nekada Sejo. A Kusturica? Da li ti je on bio autoritet? Dugo ste radili zajedno i toliko toga uradili? Opere, bend No Smoking Orchestra, muziku za filmove? - pita novinar Nedeljnika.


A Nele Karajlić odgovara:


- Odrastao sam u gomili, čoporu. U takvim uslovima teško je izgraditi autoritet. Neko ga gradi snagom, neko pameću, a neko, ko nema ni snage ni pameti, to čini diplomatijom. Ja sam se uvijek oslanjao na starije. Sejo je bio moj stariji brat. Od njega sam saznao i za rokenrol. „Noć u operi” grupe Kvin bila je prva ploča koju sam stavio na gramofon. Bila je to Sejina ploča. Zajedno smo napravili Zabranjeno pušenje i zajedno smo ga pokopali. Između nas nikada nije bilo velikih razmirica jer je on meni bio apsolutni autoritet. Prva razmirica koju smo imali, bila je ujedno i posljednja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI