foto/ mladost i ljepota

Održan izbor za Miss Balkana 2022: Dajana Šnjegota je nova Miss Earth Bosne i Hercegovine

ŽENA iN 03.03.22, 11:44h

Održan izbor za Miss Balkana 2022: Dajana Šnjegota je nova Miss Earth Bosne i Hercegovine
Najljepšom ženom Bosne i Hercegovine proglašena je Dajana Šnjegota iz Srpca,a titula za Miss Earth Sjeverne Makedonije pripala je šarmantnoj Angeli Vasilevski iz Skoplja

 

 

 

U svečanoj sali gradskog kluba Kabinet, "na krovu grada" proteklog vikenda održan je izbor za najljepšu ženu na Balkanu za 2022. godinu.


Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u večeri ljepote, mode i muzike.

 

Stučni žiri imao je težak zadatak da donese odluku koja od 33 prelijepe takmičarke će ponijeti titulu najljepše žene na Balkanu.

 

33 atraktivne djevojke predstavile su se publici u tri izlaza. Prvi izlaz bio je u casual odjeći, drugi, najatraktivniji bio je u kupaćim kostimima, a treći u svečanim haljima modnog ateljea "Stella" iz Beograda.

 

Pored glavne titule za Miss Balkana, žiri je imao zadatak da proglasi i novu Miss Earth Bosne i Hercegovine, kao i Miss Earth Sjeverne Makedonije, koje će svoje države predstavljati na izboru Miss Svijeta na Filipinima u oktobru. Takmičarke su imale priliku da osvoje lente i za Model Balkana, Fotomodel Balkana kao i Top Model Balkana.

 

Pobjednica Miss Balkana za 2022. godinu je prelijepa Maria Delić iz Hrvatske,dok su njene pratilje Sara Dojčinoska-I pratilja Miss Balkana iz Sjeverne Makedonije, Anja Čubrić-II pratilja Miss Balkana iz Srbije i Aleksandra Risteska-III pratilja Miss Balkana iz Sjeverne Makedonije.

 

Titula za Miss Šarma Balkana pripala je Tijani Cvetković iz Srbije, dok je titula za Miss Fotogeničnosti Balkana pripala Višnji Pajović iz Srbije.

 

Titulom za Top Model Balkana okitila se Una Mugoša iz Crne Gore, a odlukom žirija za Fotomodel Balkana izabrana je Viktorija Jović iz Bosne i Hercegovine, dok je titulu za Model Balkana ponijela Vanja Šobota takođe predstavnica Bosne i Hercegovine.

 

Najljepšom ženom Bosne i Hercegovine proglašena je Dajana Šnjegota iz Srpca,a titula za Miss Earth Sjeverne Makedonije pripala je šarmantnoj Angeli Vasilevski iz Skoplja.

 

dajana-snjegota

 

Pored predstavljanja ovih ljepotica publika je imala priliku da uživa i u nastupu još tri ljepotice, članice muzičke grupe Hurricane iz Srbije, prošlogodišnjih predstavnica Srbije na Evroviziji.

 

dajana-snjegota-3

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI