FOTO i VIDEO/ anja rupel, seks simbol 80-ih

Za njom je uzdisalo pola Jugoslavije: Kako danas izgleda pjevačica kultnog benda Videosex?

Showbizz 22.02.22, 13:58h

Za njom je uzdisalo pola Jugoslavije: Kako danas izgleda pjevačica kultnog benda Videosex?
Anja je počela da pjeva sa 16 godina, a izdvajala se glasom i svojim neobičnim stilom odijevanja

 

 

 

 


Grupu Videosex osnovali su 1983. Iztok Turk i Janez Križaj, a Anja Rupel postala je pjevačica nakon audicije na koju se prijavila sa samo 16 godina. Objavili su pet albuma, a neke od najpoznatijih pjesama su 'Vozi me vlak v daljave', 'Zemlja pleše', 'Tko je zgazio gospođu Mjesec', 'Detektivska priča' i 'Moderna djevojka'.


Anja Rupel bila je prepoznatljiva po neobičnom stilu, koji je bio daleko ispred tadašnjeg vremena. Imala je tek 16 godina kad su počeli snimati, a na prvi koncert s bendom pratila ju je njena mama. A kako danas izgleda?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anja rupel (@anjarupel)


- Meni se baš nije sviđalo što sam nastupala sa 16 godina pod imenom ‘Videosex’ jer što će reći baka, tata, učitelji u školi itd. Jasno je da je to asociralo na neki video i seks, nešto o čemu 16-godišnjakinja baš i ne govori, a imali smo i malo problema s imenom u početku, recimo došli smo u Sarajevo na koncert i oni su očekivali nekakav seks šou-program. Ali, kad je Videosex postao brend, više se nitko nije bavio značenjem tog imena - rekla je Anja u jednom intervjuu, piše Story.hr.

 


Videosex je nastupao i nakon raspada Jugoslavije, a Anja je uglavnom pjevala u svojoj rodnoj zemlji. Nastupala je sa bendom Laibach, a takođe je bila zvijezda prvog videa koji je pustio MTV u Sloveniji.


Još od gimnazije je njena ljubav Aleš Klinar, koji joj je napisao dosta pjesama.


O njenoj ljepoti govori činjenica da su joj Goblini posvetili pjesmu „Anja, volim te“. A još jedna istaknuta saradnja Anje bila je sa Tošom Proeskim na pjesmi „Krajnje vreme“.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI