FOTO/ Ko je ovdje lud?

Fotografije ne lažu! Sud na Sokocu tvrdi da je Čavčić priznao prekršaj zbog obavljanja namaza, na nalogu piše suprotno

Hronika 17.02.22, 13:53h

Fotografije ne lažu! Sud na Sokocu tvrdi da je Čavčić priznao prekršaj zbog obavljanja namaza, na nalogu piše suprotno
Čavčiću je odbijena mogućnost sudskog odlučivanja

 

 

 

Sarajlija Bajro Čavčić koji je 19. januara, s grupom odraslih i djece na planini Trebević, na teritoriji općine Istočno Sarajevo, obavio podne-namaz, a zbog čega mu je policija iz Istočnog Starog Grada, stanica Trebević, uručila prekršajni nalog i kaznu u iznosu od 100 KM, žalio se Osnovnom sudu na Sokocu, ali je dobio odgovor u kojem se navodi da je odbijen njegov zahtjev za sudskim odlučivanjem.

 

Podsjetimo, službenici MUP-a RS su naveli kako se grupa "nepristojno ponašala – obavljala namaz, čime je izazvala uznemirenost javnosti".

 

Naime Čavčiću je odbijena mogućnost sudskog odlučivanja, jer nije želio da plati izrečenu kaznu na licu mjesta na šta zakonski ima pravo. U obrazloženju Suda u Sokocu, u Istočnom Sarajevu, navodi se kao razlog odbijanja to, da je on već potpisao nalog u odjeljku na kojem stoji da "prihvata krivicu."

 

S obzirom na to da je snimio fotografiju prekršajnog naloga, koju je kasnije i objavio na društvenim mrežama, iz nje se jasno vidi da je potpisao upravo suprotno – da je primio nalog, ali da ne prihvata odgovornost.

 

klanjanje-obrazlozenje

 

kazna-klanjanje

 

klanjanje-odgovornost

 

odgovornost-kanjanje

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI