VIDEO/ Nastavljeno suđenje u predmetu 'Dženan Memić'

Advokat Ifet Feraget: Danas smo saznali šokantan detalj! Ovo se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS

Hronika 10.02.22, 14:38h

Advokat Ifet Feraget: Danas smo saznali šokantan detalj! Ovo se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS
Mislim da to sada stvara ogroman posao Tužilaštvu, u smislu istraživanja ubistva Dženana Memića

 

 

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima.

 

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, rekao je danas da znaju da prva optužnica nije bila potvrđena, ali su vjerovali da je to optužnica za saobraćajnu nesreću, ali danas su saznali, kako je kazao, šokantan detalj.

 

“Prvi izvještaj o krivičnom djelu odnosio se na ubistvo, da li je Kantonalno tužilaštvo prvobitno ustalo sa optužnicom za krivično djelo “ubistva”, pa i ona nije potvrđena, pa nakon toga je došlo do drugačije pravne osnove, pa su onda tek podnijeli optužnicu za saobraćajnu nesreću, to ćemo vidjeti”, rekao je Feraget.

 

Vrlo je važno, napomenuo je: “Izvještaj za krivično djelo ubistva nakon saobraćajne nesreće, nakon toga podnosi Odsjek za krvne delikte. To se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS. Mislim da to sada stvara ogroman posao Tužilaštvu, u smislu istraživanja ubistva Dženana Memića”.

 

Potvrđuje se, istaknuo je, da je svima u MUP-u i u Tužilaštvu bilo jasno da se radi o ubistvu.

 

“Veliko pitanje za Tužilaštvo – ako zahtijevate da se izuzmu snimci pa se nakon toga mijenja nadležnost u MUP-u, a u pogledu sudova prelazi sa Općinskog na Kantonalno, zašto vam je onda trebalo više od mjesec da tek nakon toga izuzimate snimke. Svi znamo da se pojedini snimci brišu nakon 30 ili 45 dana”, rekao je advokat Feraget, dodajući da je to šokantno i nevjerovatno.

 

Podsjetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je 7. oktobra 2021. godine, a Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu 9. jula. Osim Zijada Mutapa, na optuženičkoj klupi su i Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić te Muamer Ožegović.

 

Oni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja.

 

Tužioci ih optužuju da su vršili radnje kako bi prikrili stvarni uzrok stradanja Dženana Memića.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI