od 11. do 25. februara

U galeriji Collegium artisticum izložba Adnana Jasike, umjetnik predstavlja četiri ciklusa radova

DEPO Art 10.02.22, 10:33h

U galeriji Collegium artisticum izložba Adnana Jasike, umjetnik predstavlja četiri ciklusa radova
Izložba će biti otvorena za posjete do 25. februara 2022. godine (od ponedjeljka do petka, u terminu od 10:00 do 18:00 sati)

 

 

 

U petak, 11. februara, sa početkom u 19 sati, u galeriji Collegium artisticum bit će upriličeno otvorenje samostalne izložbe umjetnika Adnana Jasike.


Na izložbi će se autor predstaviti sa četiri ciklusa radova: slike, crteži, krokiji i video radovi.


Adnan Jasika je rođen 1978. godine u Sarajevu. Magistrirao je na Odsjeku kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Jedan je od osnivača NVO Vizionarsko društvo i alternativnog umjetničkog pokreta Barake. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH.


Radio je kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj i srednjoj školi, kao demonstrator na Odsjeku kiparstvo ALU u Sarajevu te pet godina kao restaurator dekorativne plastike na sarajevskoj Vijećnici.


Profesionalno se bavi restauracijom, kiparstvom i slikarstvom. Dobitnik je nagrade Vive le Talent za najbolji plakat Sarajeva te nagrade Collegium Artisticum za najbolji video. Živi i radi u Sarajevu.


Izložba će biti otvorena za posjete do 25. februara 2022. godine (od ponedjeljka do petka, u terminu od 10:00 do 18:00 sati).

 

adnan-jasika-plakat


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI