FOTO/ Krijumčarenje ljudi

Granična policija BiH: U kamionu s namještajem otkriveno 26 državljana Turske

Hronika 09.02.22, 20:06h

Granična policija BiH: U kamionu s namještajem otkriveno 26 državljana Turske
Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku

 

 

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine i Jedinice granične policije Orašje pod nadzorom Tužilaštva BiH, spriječili su jučer krijumčarenje 26 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Šamac.

 

Kako je saopćeno iz GP BiH, ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku. Radi se o kamionu u vlasništvu firme.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "krijumčarenje osoba", u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kamion sa priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti.

 

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 26 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje sa teritorije BiH, predato službenicima Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI