Savjet za kuhare i kuharice

Stavila je vrelu čašu preko maslaca i riješila problem koji muči mnoge: 'Jedan od najboljih kulinarskih trikova ikada!'

Auto & Dom 06.02.22, 18:11h

Stavila je vrelu čašu preko maslaca i riješila problem koji muči mnoge: 'Jedan od najboljih kulinarskih trikova ikada!'
Našli ste super recept za kolač, počeli da ga pravite i shvatili da vam je potreban puter na sobnoj temperaturi, a stajao je u frižideru? Postoji rješenje, i nevjerovatno je lako!

 

 

 

 

Mnogi recepti za kolače zahtijevaju već omekšali maslac, a ukoliko se niste sjetili da ga na vrijeme izvadite iz frižidera, probajte ovo. Djevojka je na Facebooku pokazala trik sa velikom čašom koji garantuje omekšali puter za samo par minuta.
 

- Jedan od najboljih kulinarskih trikova ikada. Ako želite brzinski da omekšate puter, ali ne i da ga ISTOPITE, sipajte vrelu vodu u čašu kako biste je zagrijali. Prospite vodu i prevrnite čašu preko kocke putera. Za par minuta biće savršeno mekan za upotrebu! Nema na čemu - piše u postu.

 

 

Razumljivo, ovaj trik je postao viralan otkako je objavljen, a sa 123.000 lajkova i 15.000 komentara podijelio je internet. Nekima se ovaj savjet veoma dopao, dok je kod drugih izazvao debatu o tome koji način je zapravo najlakši metod za topljenje putera, a mnogi vjeruju da je mikrotalasna pećnica i dalje bolja i brža.

 

„Ovo oduzima mnogo više vremena i manje je energetski efikasno od nekoliko sekundi u mikrotalasnoj pećnici“, rekao je jedan, dok je drugi dodao: "Ili ga možete postaviti u mikrotalasnu na postavku omekšanog putera."

 

Ostali komentatori takođe nisu bili previše sigurni u metod koji podrazumijeva zagrijavanje čaše, a jedan je rekao „Ne sipajte ključalu vodu u čašu bez metalne kašike da bi provela toplotu ili će se razbiti“. A neki su rekli da imaju lakše i brže metode da omekšaju svoj puter. „Narendam puter i on začas omekša“, rekao je jedan. „Ovo ne funkcioniše“, rekao je drugi. „Malo narendajte puter i omekšalo je. Jedna žena se zapitala zašto mu je uopšte potrebno omekšavanje, jer ga ionako ne drži u frižideru.

 

A kako vi omekšavate puter?

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI