U Beograd stigla hrvatska policija

Jurić: Imamo nadu da bi Matej mogao biti živ, zbog toga što je bazna stanica uhvatila signal dva i po sata poslije

Hronika 05.02.22, 11:20h

Jurić: Imamo nadu da bi Matej mogao biti živ, zbog toga što je bazna stanica uhvatila signal dva i po sata poslije
Sve je pod nekim zavjetom šutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih špekulacija i teorija zavjere što uopće nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu, rekao je Igor Jurić

 

 

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 36. dan. Njegov je otac sve to vrijeme u Beogradu, a jučer su onamo opet došli i predstavnici hrvatske policije. Službenih informacija i izjava o suradnji timova srbijanske i hrvatske policije ni danas nema. Međutim, danas se njihovim sastancima pridružio i Nenad Periš.

 

Predočeni su mu rezultati dosadašnjih istraga kao i rezultati analize telefona na inkriminiranom području, javila je za Dnevnik HTV-a iz Beograda Marina Gantar koja je o tijeku istrage i suradnji timova razgovarala s Igorom Jurićem, voditeljem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

 

- Čini mi se da je ovo jedna uobičajena suradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja, kazao je Jurić za Dnevnik HTV-a.

 

Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji "pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer niko ne obavještava javnost".

 

- Sve je pod nekim zavjetom šutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih špekulacija i teorija zavjere što uopće nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu.

 

Jurić je izjavu dao kod ograde pored Save, na mjestu gdje je Matej posljednji put viđen, 750 m udaljenom od kluba Gotik. Kao što se zna iz istrage, Matej je koristio Google kartu za automobil, a signal njegovog mobitela je uočen nekoliko kilometara dalje kod Velikog ratnog ostrva nakon dva i pol sata, kazala je Gantar.

 

- Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobitela može doći do određenih dokaza. Taj je način potrage bio ključan u pronalasku Tijaninog ubice i Tijaninog tijela. Upravo zbog toga, što je bazna stanica uhvatila signal dva i pol sata poslije - imamo neku nadu da bi Matej mogao biti pronađen živ, zaključio je Igor Jurić.

 

 

(HRT, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI