Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS

Ovo je kapitulacija režima u RS! Šta se to promijenilo, pa su spremni preći preko nametanja Inzkovog zakona?!

Front 02.02.22, 12:03h

Ovo je kapitulacija režima u RS! Šta se to promijenilo, pa su spremni preći preko nametanja Inzkovog zakona?!
Nisam bila vidovita kada sam prije sedam dana na N1 rekla da je Milorad Dodik ucijenjen čovjek i da će pod prijetnjom američkim sankcijama kapitulirati da bi zaštitio kapital njemu bliskih ljudi. I to je mjera njihovog patriotizma – njihovi novčanici! Čim im moćnici zaprijete da će im novčanici otanjiti, postanu moderni i kooperativni političari, kazala Pandurević

 

 

Zaključci Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojile vladajuće stranke kapitulacija je režima! Njihova odluka da nastave raditi u institucijama BiH, iako van snage nije stavljena odluka Valentina Inzka da nametne izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH, samo govori koliko je opasno kada Republiku Srpsku vode ucijenjeni ljudi sa hipotekama. – istakla je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS.

 

"Nisam bila vidovita kada sam prije sedam dana na N1 rekla da je Milorad Dodik ucijenjen čovjek i da će pod prijetnjom američkim sankcijama kapitulirati da bi zaštitio kapital njemu bliskih ljudi. I to je mjera njihovog patriotizma – njihovi novčanici! Čim im moćnici zaprijete da će im novčanici otanjiti, postanu moderni i kooperativni političari", kazala Pandurević.

 

Ona je zaključke Narodne skupštine nazvala otužnim i kontradiktornim.

 

"U prvom kažu da 'nisu prestali razlozi zbog kojih je Narodna skupština Republike Srpske usvojila zaključke na Dvadesetoj posebnoj sjednici održanoj dana 30.7.2021. godine'', a onda u desetom aminuju povratak u institucije BiH i kažu da ''Narodna skupština Republike Srpske smatra da je u skladu sa Zaključcima sa Dvadesete posebne sjednice, da predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH, Savjetu ministara BiH i Predsjedništvu BiH mogu da prisustvuju sjednicama, ali na način da u svom odlučivanju uvažavaju stavove i odluke Narodne skupštine Republike Srpske, Vlade Republike Srpske i Predsjednika Republike Srpske, respektivno''. Kako je podvijanje repa u skladu sa starim zaključcima koji decidno kažu da ''ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH (Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Savjetu ministara BiH), osim u slučajevima kada je nepohodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske sve dok se ne razriješi pitanje nametnutog zakona'!? Ko će nas ozbiljno shvatiti? Šta se to promijenilo, pa su spremni preći preko Inzkovog nametanja koje kao instrument spori čak i Venecijanska komisija!?“ – kazala je Pandurević.

 

Sada, vele, istakla je članica Glavnog odbora SDS, oni mogu odlučivati u institucijama BiH ali da prvo pitaju Narodnu skupštinu, Vladu i predsjednicu Republike.

 

"Još 2015.godine, Narodna skupština je usvojila zaključak da su poslanici iz Srpske u PS BiH obavezni tražiti mišljenja odbora Narodne skupštine. Taj zaključak je važio do kraja mandata vlasti SDS-PDP, a onda su iz Narodne skupštine naprasno prestali odgovarati", sugerisala je ona.

 

Ona kaže da se u zaključcima konstatuje da su se ''predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH ponašali i djelovali u skladu sa zaključcima usvojenim na Dvadesetoj posebnoj sjednici održanoj dana 30.7.2021. godine''.

 

"Kakva laž! Savjet ministara u decembru je održao dvije sjednice, krajem novembra jednu, i jednoglasno je usvojeno 28 odluka! Sa 450.000 KM častili su uz decembarske plate tužioce Tužilaštva BiH koje inače ukidaju! Tužno je, ali ova sjednica Narodne skupštine ogolila je ''patriotizam'' vlasti. Interesi Republike Srpske za njih prestaju tamo gdje počinju njihovi lični interesi! Srpska je tek talac i žrtva njihovih novčanika", zaključila je Pandurević.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI