predsjednik sds-a poručio

Šarović: Posebna sjednica NSRS je vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti... Neka znaju, učestvovat ćemo i biti vrlo konkretni!

Front 28.01.22, 16:44h

Šarović: Posebna sjednica NSRS je vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti... Neka znaju, učestvovat ćemo i biti vrlo konkretni!
Predsjednik SDS je poručio da je predstojeća posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti, jer organizatori sjednice ni sami ne znaju šta će se na toj sjednici dešavati

 

 

 

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) danas je razmatralo dva pitanja - potencijalni dogovor o izmjenama izbornog zakona kao i predstojeću posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

 

- Ono što smo dobili od međunarodnih medijatora, Palmera i Evropske komisije, a tiče se aspekta izmjena izbornog zakona u pogledu tehničkih unapređenja za provođenje izbora, je korak naprijed i to je unapređenje u odnosu na dosadašnji izborni zakon. To je nešto za šta bi mi mogli da dignemo ruku u Parlamentu BiH kada dođe na dnevni red - kazao je  predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

 

On je kazao da su Palmer i predstavnici međunarodne zajednice spremni da podrže mali paket izmjene izbornog zakonodavstva kako bi se unaprijedila tehnička pravila izbornog procesa.

 

- Ovo je svojevrsni test za sve političke stranke, jer ćemo da vidimo da li će oni koji su se zaklinjali u unapređenje tehničkog aspekta izbora dati glas za ovaj paket. Oni koji to ne budu podržali, znat ćemo da podržavaju izbornu korupciju i zloupotrebu izborne volje građana - istaknuo je Šarović.

 

Predsjednik SDS je poručio da je predstojeća posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti, jer organizatori sjednice ni sami ne znaju šta će se na toj sjednici dešavati.

 

„Oni danas pozivaju Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u Narodnu skupštinu, što je pokazatelj da vlast pokušava da se izvuče iz situacije u koju je dovela čitavu Republiku Srpsku. Njihovo nesnalaženje je pokazatelj da je naša politika proteklih sedmica bila ispravna. Vlast se zaglavila u sopstvenom neznanju i nema orjentir kuda dalje. Neka znaju da ćemo učestovati na sjednici i da ćemo biti veoma konkretni - zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI