Misteriozni nestanak 27-godišnjeg Splićanina

Vulin o novim detaljima potrage za Matejem Perišem: Sada tragamo za tijelom, isključena je mogućnost napada

Hronika 28.01.22, 10:13h

Vulin o novim detaljima potrage za Matejem Perišem: Sada tragamo za tijelom, isključena je mogućnost napada
Loši su vremenski uslovi, hladno je. Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo rijeku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je srpska policija isključila mogućnost napada u vezi sa slučajem nestalog Splićanina Mateja Periša, pogotovo etnički motivisanog napada.

 

Napominje da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci.

 

"Mi smo te kobne noći ispratili čitavu liniju kretanja i sada tragamo za tijelom. Policija isključuje mogućnost napada, a pogotovo etnički motivisanog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na nivo nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad. Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvijetli. I hrvatska policija je bila ovdje, uvjerila se u našu posvećenost i dala nam je priznanje za to što radimo. Nastavićemo da tragamo, dokle god se istina ne sazna, nećemo prestati", kazao je Vulin za Dnevnik RTS-a.

 

Vulin napominje da će sve moći da se kaže onog momenta kada se istraga završi.

 

"Mi nismo donijeli zaključak, nego smo samo pratili činjenice, pa onda kada smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, onda smo ga iznijeli", rekao je Vulin.

 

Prema njegovim riječima, u četvrtak je policija pretraživala Veliko ratno ostrvo.

 

"Loši su vremenski uslovi, hladno je. Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo rijeku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine", naglasio je Vulin.

 

Ističe da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci.

 

"Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz rijeku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u rijeci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Nijednu informaciju nismo ostavili po strani. Provjeravali smo i izjave proročica, komšija i "idiotske porno snimke" u kojima je neko navodno neko ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema šta da zamjeri", zaključio je Vulin.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTALmd)

 

 

BLIN
KOMENTARI