'Mora opravdati usluge'

Zijad Bećirović otvoreno: Zorana Milanovića na vlast su doveli Rusija i albanska mafija

Front 27.01.22, 07:53h

Zijad Bećirović otvoreno: Zorana Milanovića na vlast su doveli Rusija i albanska mafija
Novi svjetski poredak ne stvaraju ni Janez Janša ni Viktor Orban, istaknuo je, nego ga stvaraju velike sile koje su pobjednice Drugog svjetskog rata to je 5 stalnih članica Vijeća sigurnosti, ali pojavljuju se i nove države gdje te moći moraju rasporediti

 

 

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije Zijad Bećirović je rekao da su predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na vlast doveli Rusija i albanska mafija.

 

“Hrvati su povezani vrlo dobro sa Rusima, u nekim segmentima bolje nego Srbija. Samo to znaju prikrivati. Oni moraju opravdati te usluge. Rusi su učestvovali u Milanovićevom dolaženju na vlast, a i sama albanska mafija. Mi smo to rekli i u analizi. Predsjednik nije reaogovao. Mi bi voljeli da reaguje, pa da mu kažemo kako ga je albanska mafija dovela na vlast”, istaknuo je Bećirović za N1.

 

Za Plenkovića nije mogao tvrditi da je “kupljen od Rusa”.

 

Ranije je hrvatski EU parlamentarac Picula kazao da se sve zemlje EU za sankcije, osim Mađarske.

 

“Zar vi mislite da predsjednik jedne države, a uključujući i Hrvatsku, da bi davao takve izjave da ne postoji background za jedne takve izjave. One su sulude, ali su izrečene“, rekao je.

 

Kazao je da zna dosta o Rusima i Milanoviću, da vode se različite istrage.

 

“Mi istražujemo, tako da mnoge stvari kada je u pitanju BiH ili druge države, ne možemo sve reći, da ne bismo ometali istrage ili doveli u pitanje sam izvor informacija. To je sve pod lupom, a to što radi Milanović, znaju najmoćnije države. Tako da Hrvatska je postala problem unutar same Evrope, i unutar NATO-a sa takvim stavovima. Rusi su kontaminirali cijeli zapad, komplet strurktura Evropske unije je neposredno ili posredno pod uticajem Rusije. Rusija svoj kriminal izvozi u zapadne države i onda taj kapital sa zapada plasira u druge države. Tako je bila inficirana Crna Gora. Jedan dio kapitala je bio ruskog kapitala, a 20 posto je kompanije  bilo u vlasništvu Srbije. Jedna od najnficiranijih država je članica NATO-a i time veoma ranjiva”, izjavio je Bećirović.

 

Novi svjetski poredak ne stvaraju ni Janez Janša ni Viktor Orban, istaknuo je, nego ga stvaraju velike sile koje su pobjednice Drugog svjetskog rata to je 5 stalnih članica Vijeća sigurnosti, ali pojavljuju se i nove države gdje te moći moraju rasporediti.

 

Šta kažu njegove informacije šta se zaista zbiva u BiH, pitali smo.

 

“Globalni sukob između političkih struja je između suverenista i globalista. Suverenisti su nacionalni identitet za kršćanske korijene Evrope za neku vrstu izolacije, a sve te države koje zastupaju takvu politiku, one više dobivaju iz budžeta EU, nego što u njega uplaćuje. Bugarska dobije više od 3 milijarde eura, a uplati mali više od 400 miliona. Isto tako je sa Slovenijom, Hrvatskom, Mađarskom, Poljskom i drugim. One hoće da stvaraju novi svjetski poredak. Upravo su u tim krugovima našli glavni oslonac. Čović u okviru katoličkih lidera preko Evropske narodne stranke koja je u osnovi konglomerat različitih stranaka konzervativne desne orjentacije gdje ima nekih bližih ljevici, a neki su ekstremni desničari. Ti desničari su bili Fidesi, i oni su sami napusti Evropsku narodnu stranku. Problem je te stranke u tome što su bivši komunisti kao što je bio Orban, Boyko Borisov, ovi iz srednje Evrope postali desničari, jer je po postalo profitabilno i oni su njih prihvatili u svoje redove, oni nikako ne spadaju pod redove evropskih konzervativaca i desne sredine, ali oni su ih uzeli da bi bili najbrojnija politčika grupacija u Evropskom parlamentu. Čak je Angela Merkel osnovala Gerd, to je građanski pokret za Evropsku Bugarsku, i pokazalo se da prvi put u historiji jedan kancelar imao veze sa mafijom i mafijaškim strukturama je formirao mafijaške stranku, to je Boyko Borisov. I to svi kažu relevantni izbori. To je mafijaška stranka i morala je otići sa vlasti. Sad čekaju procesuiranje da vide gdje je otišao novac”, istaknuo je.

 

Je li to razlog što ste u najnovijem izvještaju naveli da pod patronatom mađarskog premijera Orbana i uz podršku Rusije da se okuplja političko kriminalna struktura ultra desne političke orijentacije – Slovenije, Austrije, Hrvatske, Italije, Španije, Poljske i Francuske pa djeluju kao politčko-kriminalna internacionala?

 

“To je blago rečeno. Dobro znate da Mađarska nije razvijena zemlja, ona hoće da finansira Republiku Srpsku. Finansira i različite mediji. Ona to ne može iz vlastitih sredstava. To u ruska sredstava. Ruska mafija, kriminal, korupocija i čak su uspjeli da koruptivnim aktivnostima utiču na evropske strukture koje utiču na ustavne promjene u BiH i da bi njih zadovoljili mora se povećavati stopa kriminaliteta. Znači da evropske elite podstiču kriminal i korupciju i da traže sve više sredstava za svoje potrebe. Albanija ima budžet od 4 milijarde eura, a prihod od narko biznisa 4 i po milijarde”, rekao je dodajući to to govore i izvještaji UN-a i drugih, piše N1.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI