Ubistvo u sarajevskom naselju Pofalići

Sead Adilović priznao da je pucao u Lukača: Pogodio sam ga u stomak i pištolj mi je zablokirao

Hronika 24.01.22, 14:47h

Sead Adilović priznao da je pucao u Lukača: Pogodio sam ga u stomak i pištolj mi je zablokirao
Adilović kazao da ga je Lukač prvo ranio u nadlakticu

 

 

 

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću, osumnjičenima za ubistvo Kenina Lukača na Pofalićima.

 

Poznato je da su trojica osumnjičenih policijskim istražiteljima detaljno opisali šta se dešavalo tog dana kada je ubijen Lukač. Portal "Avaza“ je u posjedu izjave Seada Adilovića koji je policajcima priznao da je pucao u Lukača.

 

Glasnije govorio i rekao da će ih sve pobiti

 

Prema njegovoj verziji priče, 20. januara oko 14:30 sati, Asmir Murtović mu je poslao poruku da je imao problem u naselju Nova Otoka.

 

Napisao mu je da mu je Kenin Lukač prijetio pištoljem i tražio da uđe u auto što je on odbio. Rekao mu je da će otići do kuće roditelja u ulicu Ruđera Boškovića, a Sead je kazao da će doći po njega što je i uradio.

 

Usput su povezli i Vedada Višnjića. Na Pofalićima se Murtović prema izjavi Adilovića i Višnjića, zadržao kratko u kući te izašao i svi su njegovim bijelim Golfom 6, koji je kako je portal "Avaza" objavio" bio parkiran ispred jednog autoservisa nakon ubistva Lukača, krenuli prema raskrsnici u ulici Ruđera Boškovića.

 

Tada su, kako su naveli, vidjeli Kenina Lukača koji je navodno tražio da se zaustave da popriča s Murtovićem. Nakon Murtovića izašla su sva trojica iz vozila, a Kenin je, kako su rekli, uperio pištolj u njih.

 

Navodno su tražili od njega da spusti pištolj, a on je, kako je Adilović naveo, sve glasnije govorio, prišao mu i rekao "ko si ti", a potom im kazao da će ih sve pobiti. U jednom momentu, naveo je Adilović, Lukač ga je uhvatio za jaknu, privukao mu se i pucao mu u nadlakticu.

 

Vedad i Asmir mu izvadili metak

 

Adilović je priznao da je izvadio svoj pištolj "CZ" kalibra 75,9 milimetara i ispalio više hitaca Keninu u stomak. Izjavio je da mu je tada pištolj zablokirao jer je metak zastao između izvlakača.

 

Vidio je da je Vedad Višnjić potom pucao u Lukača koji je pao i puzao prema svom pištolju koji mu je ispao. Nakon toga, navodi Adilović, Višnjić je u Kenina ispalio još jedan hitac i Lukač je ostao da leži. Adilović tvrdi da je Asmir sve vrijeme bio pored auta i da nije imao oružje.

 

Adilović je izjavio da je cijelo vrijeme krvario i kada su došli u određeni objekt, Vedad i Asmir, su mu izvadili metak. Taj metak je sačuvao i predao policiji.

 

Istragom će biti utvrđeno šta se zaista dešavalo, te će njihove izjave biti provjeravane. 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI