Priveden 27-godišnjak

Nova pucnjava uznemirila Sarajlije: Ispalio je više hitaca i pobjegao Golfom, ali...

Hronika 24.01.22, 11:23h

Nova pucnjava uznemirila Sarajlije: Ispalio je više hitaca i pobjegao Golfom, ali...
Dvadesetsedmogodišnjak je brzo uhapšen a kod njega su nađena dva okvira za pištolj i oružni list, dok je pištolj, iz kojeg je pucao, nađen u Ulici Milana Preloga...

 

  

U sarajevskom naselju Buča Potok sinoć je došlo do pucnjave koja je uznemirila stanovnike ovog dijela grada. No, čini se da se ne radi o novom obračunu nego, kako navode iz MUP-a KS-a, izazivanju opće opasnosti zbog čega je priveden 27-godišnji E. M. iz Sarajeva.

 

Njega su uhapsili pripadnici Čertvrte sarajevske PU, a sumnjiči se da je u 20.20 sati u ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Nakon pucnjave, Golfom 5 se udaljio u nepoznatom pravcu.

 

- Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih, niti materijalne štete. U toku kriminalističke obrade kod osumnjičenog su pronađena i oduzeta dva okvira za pištolj i oružni list, a E. M. je izjavio da je predmetni pištolj odbacio u ulici Vladimira Preloga, općina Novi Grad Sarajevo. Tu su policijski službenici i pronašli pištolj CZ, cal. 7,65 mm, naveli su iz sarajevske policije uz napomenu da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E. M. predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

- Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, istakli su iz policije.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI