Jurku život nije mazio

Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga

Sport 22.01.22, 10:46h

Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga
Iako je svojim nogometnim umijećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Zlatan nikada nije krio da je u djetinjstvu bio problematičan, krao bicikle i upadao u različite „nezgodne“ situacije

 

 

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Zlatan Ibrahimović, rođen je 1981. godine u Švedskoj, u obitelji emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je porijeklom iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra, prenosi Vecernji.ba.


‒ Navodno je otac ušao u brak kako bi dobio švedske papire, otkrio je jednom prilikom Zlatan, čiji su se roditelji rastali prije nego što je on napunio dvije godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.


Iako je svojim nogometnim umijećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Zlatan nikada nije krio da je u djetinjstvu bio problematičan, krao bicikle i upadao u različite „nezgodne“ situacije.


Od najranijih dana bio je nemiran, što njegova stroga majka nije tolerirala. Tako je, kada je pao s krova vrtića i došao kući uplakan i s modricama, očekujući zagrljaj i utjehu, od majke dobio batine zato što se penjao na krov.


Jurka ga je odgajala kako je najbolje znala i mogla, a Zlatan je izrastao u jako dobrog čovjeka. Njegovu mamu Jurku ne viđamo često u javnosti, a samo nekoliko puta viđena je sa Zlatanom, iako se redovito viđaju i druže.


Iako sreće sa muškarcima u ljubavnim odnosima nije imala, ipak je od jednog, onog kojeg je rodila, napravila izvrsnu muškarčinu.


U kakvog čovjeka je Zlatan stasao možda najbolje svjedoče riječi njegova ujaka Gojka Gravića, kojeg su novinari pronašli u rodnom mjestu u Hrvatskoj.


‒ Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živjeli kako bi Zlatanu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je majka radila. I da je poslije, kad se proslavio, došao u posjet i donio ček, niko ne zna koliko novca, navodno jako puno. Nije ju zaboravio.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI