Stiglo upozorenje

Posljedice američkih sankcija: Alternativnoj televiziji prijeti blokada internet domene

Mediji 21.01.22, 20:35h

Posljedice američkih sankcija: Alternativnoj televiziji prijeti blokada internet domene
Naš tim developera, zajedno sa hosting provajderom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, rekao je Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a

 

 

Alternativnoj televiziji (ATV) iz Banjaluke prijeti moguća blokada internet domene. Prethodno su joj, nakon što su SAD uvele sankcije ovom mediju, blokirani Googleovi servisi, među kojima je i potpuno brisanje YouTube kanala.

 

Ovo je objavljeno upravo na portalu ATV-a.

 

- Našem hosting provajderu danas je stiglo upozorenje da je naša medijska kuća pod sankcijama SAD-a i da postoji velika mogućnost da će naš domen biti blokiran. Naravno da nismo sjedili skrštenih ruku. Naš tim developera, zajedno sa hosting provajderom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, a već sad mogu reći da se i tu radi o još jednom, jalovom pokušaju da se cenzuriše ATV. Ono što mogu da obećam jeste da naši čitaoci neće ostati uskraćeni za najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Nastavit ćemo da radimo kao i dosad - rekao je Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a.

 

Dejan Stupar, direktor marketinga i komunikacija ATV-a, dodao je:

 

- Uz sve one besmislene navode da destabilizujemo, narušavamo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, da se bavimo korupcijom, organizovanim kriminalom… I to bez ijednog dokaza. Šta je sljedeće? Optužit će nas i za terorizam? Svima nam treba biti jasno da Amerika ne znači cijeli svijet, da Amerika ne znači cijeli internet. Ove će biti veliki izazov za nas, a mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti raditi najbolje u interesu naše publike.

 

Podsjećamo, posljednjim američkim sankcijama, kojima je kažnjen član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov savjetnik Milan Tegeltija sa suprugom Tijanom, obuhvaćena je i prorežimska televizijska kuća ATV iz Banje Luke.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI