Pušu li 'novi vjetrovi' u RS-u?

Špirić 'prepisao' Borenovića: Šta se dešava u SNSD-u?

Front 21.01.22, 08:53h

Špirić 'prepisao' Borenovića: Šta se dešava u SNSD-u?
Da li Špirić djeluje samostalno ili je vjesnik nekih novih vjetrova iz SNSD-a, ostaje da vidimo, kazao je Borenović, koji primjećuje da Špirić govori suprotno od onoga što govori predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i ostatak stranačkog rukovodstva te stranke

 

 

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) za razrješenje krize u BiH predložio ono što Borenović od početka govori da se stavi moratorijum na takozvani Inckov zakon koji nije plod ni unutrašnjeg dogovora ni institucionalnog rada na nivou BiH.


Borenović primjećuje i da Špirić govori suprotno od onoga što govori predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i ostatak stranačkog rukovodstva te stranke.


Borenović podsjeća da je od početka krize, nastale nametnutom Inckovom odlukom, u više navrata govorio u javnosti o potrebi stavljanja moratorijuma na tzv. Inckovu odluku o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici.


Na konferenciji za medije, nakon sastanka lidera parlamentarnih stranaka 26. jula prošle godine, na kojoj je i dogovoreno da srpski predstavnici ne učestvuju u donošenju odluka u institucijama BiH, Borenović podsjeća na tada izgovorene riječi:


- Mora se rješiti pitanje zakonskog rešenja koje je nametnuto, da li kroz neki drugi i zakon ili ovaj staviti van snage. 


Da "Inckov zakon" mora biti suspendovan i da novo zakonsko rješenje mora biti plod unutrašnjeg dogovora, Borenović je ponovio u više navrata, učestvujući u tv emisijama ili konferencijama za medije.


- Teško je bilo za očekivati da će ono za šta se zalaže predsjednik PDP-a već mjesecima, ponoviti visokopozicionirani član SNSD-a, pri tome iskazujući naklonost prema međunarodnoj zajednici, dok su još juče Milorad Dodik i njegovi saradnici Borenovića i Jelenu Trivić nazivali izdajnicima zbog stava da se po ovom spornom pitanju treba razgovarati i sa Kristijanom Šmitom, navodi Borenović.


- Da li Špirić djeluje samostalno ili je vjesnik nekih novih vjetrova iz SNSD, ostaje da vidimo - porućio je Borenović.


(RTVBN, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI