optužio je za jednostran pristup

Dodikov savjetnik žestoko po Samanthi Power: Uvijek je Srbe targetirala kao loše momke, a Bošnjake kao žrtve

Front 20.01.22, 20:45h

Dodikov savjetnik žestoko po Samanthi Power: Uvijek je Srbe targetirala kao loše momke, a Bošnjake kao žrtve
Kovačević je rekao da je ona napravila svoju karijeru izvještavajući iz BiH i to je “radila prilično neprofesionalno i potpuno jednostrano”

 

 

 

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, ocijenio je kako šefica Agencije za međunarodni razvoj SAD-a Samantha Power "poslala loše poruke odmah na početku posjete BiH i pokazala da je nastavila sa jednostranim pristupom".

 

Kovačević je rekao da je ona napravila svoju karijeru izvještavajući iz BiH i to je “radila prilično neprofesionalno i potpuno jednostrano”.

 

On je ustvrdio da je Power “targetirala srpski narod kao loše momke, a kao jedine žrtve označavala pripadnike bošnjačkog naroda”, prenosi Srna.


- Slične poruke čujemo i danas. Vidimo da je danas održala sastanak sa logorašima. Mi to uvažavamo, ali je jako loša poruka da tu nije bilo logoraša iz reda srpskog naroda, kazao je, između ostalog, Kovačević.

 

On je dodao da bi bilo dobro da je za mišljenje o stanju u BiH pitala i srpske logoraše.

 

- Nažalost, vidimo da se nastavlja sa tom jednostranom politikom u kojem su ‘loši momci’ uvijek Srbi i Republika Srpska, a žrtve Bošnjaci i predstavnici ‘političkog Sarajeva’. To nije dobro i neće doprinijeti rješavanju krize u BiH, zaključio je Dodikov savjetnik.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI