Izabrano savjetodavno tijelo javne ustanove

Evo ko su članovi Umjetničkog savjeta JU Bosanski kulturni centar KS

Kultura 19.01.22, 17:41h

Evo ko su članovi Umjetničkog savjeta JU Bosanski kulturni centar KS
Umjetnički savjet sastaje se četri puta godišnje, ali je dogovoreno da njegovi članovi sa svojim prijedlozima stalno djeluju prema Upravi i direktoru JU Bosanski kulturni centar KS

 

 

 

 

Juče je (18.01) održana prva sjednica Umjetničkog savjeta JU „Bosanski kulturni centar KS“. Ovaj Savjet imenovan je na prijedlog direktora Jasmina Durakovića i njegova uloga je konsultativna u cilju što boljeg koncipiranja  programskih interesa i sadržaja u JU „Bosanski kulturni centar KS“.


Članovi Umjetničkog savjeta su: Mirko Srdić (alias Elvis J. Kurtovich, muzičar i autor), Mile Stojić (književnik), Dževdet Tuzlić (novinar i publicista), Aleksandra Nina Knežević (akademski dizajner i umjetnica), Ahmed Burić (novinar i književnik), Mirvad Kurić (glumac i član ansambla NP Sarajevo) i Lamija Džomba (arhitektica).


Direktor JU „Bosanski kulturni centar KS“ je upoznao članove ovoga Savjeta sa ulogom i misijom ove kantonalne javne ustanove za sve kulturne djelatnosti, te sa već započetim programskim aktivnostima unutar nje. 


U nastavku sjednice članovi Umjetničkog savjeta su raspravljali o programu rada, te mogućnostima realizacije novih programskih sadržaja tokom 2022. godine, ali i u budućnosti. 
Pored niza konkretnih programskih ideja koje su iznijeli članovi Savjeta, najveći dio vremena u raspravi posvećen je pronalaženju pristupa kako bi JU „Bosanski kulturni centar KS“, pored postojeće, doveo novu, prije svega mladu publiku, u svoje prostore.


Umjetnički savjet sastaje se četri puta godišnje, ali je dogovoreno da njegovi članovi sa svojim prijedlozima stalno djeluju prema Upravi i direktoru JU Bosanski kulturni centar KS.

 

 

(DEPO Poral/ak)

 

BLIN
KOMENTARI