Iznenadio javnost

Đoković u Danskoj osnovao firmu koja proučava liječenje koronavirusa

Biznis Klub 19.01.22, 16:53h

Đoković u Danskoj osnovao firmu koja proučava liječenje koronavirusa
Firma je registrovana van okvira Balkana, tačnije u Danskoj. Kako se može vidjeti ovdje, osnivači i vlasnici 80 posto dionica firme su Novak (40,8%) i Jelena (39,2%) Đoković

 

 

 

Novak Đoković je glavna tema u svijetu nakon deportacije iz Australije, a sada se pojavila nova zanimljiva informacija vezana za njega. 


Naime, srbijanski teniser i njegova supruga Jelena su u junu 2020. godine, usred prvog vala pandemije koronavirusa, osnovali firmu QuantBioRes A/S, koja se između ostalog bavi i liječenjem koronavirusa. 


Firma je registrovana van okvira Balkana, tačnije u Danskoj. Kako se može vidjeti ovdje, osnivači i vlasnici 80 posto dionica firme su Novak (40,8%) i Jelena (39,2%) Đoković. 

 

novak-i-jelena-djokovic-firma-koronavirus

 

Za direktora preduzeća se navodi Ivan Lončarević, dok se među trojicom članova borda direktora nalazi i Novak Đoković.


Također, na istom sajtu, za "QuantBioRes" objašnjeno je da je to kompanija koja se bavi proizvodnjom farmaceutskih preparata.


Informacija koja je privukla mnogo pažnje naručito nakon što se Novak Đoković smatra kao osoba koja se odbija vakcinisati, te na taj način daje podršku antivakserima je, osnovao firmu koja se bavi liječenjem koronavirusa.


Da li je u pitanju lijek protiv koronavirusa, a da nije u pitanju vakcina, ili je u pitanju stvar finansijske prirode, taj odgovor zna samo Novak i njegova supruga Jelena. 


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI