SADA MU JE KRIVO ZBOG TOGA

Ova izjava dr. Predraga Kona iz aprila 2020. poslužila je kao jedan od argumenata za deportaciju Đokovića...

Hronika 16.01.22, 15:20h

Ova izjava dr. Predraga Kona iz aprila 2020. poslužila je kao jedan od argumenata za deportaciju Đokovića...
Savjetovao sam mu da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa - rekao je svojevremeno dr. Kon

 

 

 


Dr. Predrag Kon oglasio se povodom odluke o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije, žaleći što je do toga došlo.


- Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Volio bih da nikada nije došao u ovu situaciju - napisao je Kon.
 

Inače, Facebook status dr. Kona iz aprila 2020. godine, koji je i tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji, poslužio je kao jedan od argumenata australijskim sucima za donošenje odluke o deportaciji.


Dr. Kon je tada napisao:

 

predrag-kon-fb-status-dokovic-vakcina

 

Kasnije je pojasnio šta je želio da kaže:


- Ja sam jedan od najvjernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovdje sam ja našem velemajstoru poželio sve najbolje. Ali sam mu savjetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa - rekao je Kon.


Na Federalnom sudu Australije u obrazloženju presude, između ostalog, navedeno je i sljedeće:


- U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gdje se procjenjuje da je protiv covida potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije, Đokovićevi stavovi su bili kritikovani i od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI