Nije birao riječi

Dodik oštro odgovorio Šaroviću: Ima više razumjevanja za političko Sarajevo i Alijinog sina nego za RS i Srbiju

Front 15.01.22, 15:13h

Dodik oštro odgovorio Šaroviću: Ima više razumjevanja za političko Sarajevo i Alijinog sina nego za RS i Srbiju
To je krajnje licemjerno, podmuklo i ljigavo. Kao što je ljigava i svjesno plasirana njegova laž o prodaji Elektroprivrede Republike Srpske u momentu kada su se Bakir Izetbegović i Andrej Plenković, dogovorili o pokušaju zaustavljanja projekta Gornji horizonti, naveo je Dodik

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je "politički simultant Mirko Šarović koji godinama simulira političku pismenost i znanje, komentarišući sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, po ko zna koji put pokazao svoju političku nepismenost, ali i da ima više razumjevanja za političko Sarajevo i Alijinog sina nego za Republiku Srpsku i Srbiju koju čine jedan narod".

 

- Pred Vučića juče nije bio stavljen nikakav moj zahtjev ni molba da on rješava krizu u BiH, kako to Šarović dezinformiše javnost, već je riječ o međusobnom informisanju i konsultacijama, rekao je Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Šarovića, koja je uslijedila poslije sastanka Dodika sa Vučićem u Beogradu.

 

Dodik je istakao da "dezinformisanje javnosti i izdajništvo Šarovića koje je davno prepoznato u našem narodu, neće moći da prođe uprkos njegovim mentorima izvan Republike Srpske i prijateljima iz federalnog Sarajeva koji bi zajedno sa njim da prekrajaju i razgrađuju Republiku Srpsku".


- Sa napola izvađenim političkim zubima te optužbe bez pokrića na račun Republike Srpske i Srbije, čiji su se predstavnici sastali juče u Beogradu, pošto smo jedan narod, više podsjećaju na bapske priče nego na pamet i mudrost moćnih političara, naglasio je Dodik.

 

On je dodao da Šarović gotovo svakodnevno, pa tako i juče nakon sastanka sa Vučićem, svojim izjavama bi da urušava samopouzdanje i slobodarskih duh Republike Srpske, ali i Srbije kao bratske zemlje.

 

- Kad se već bavi politikom morao bi znati da bi bilo kakav atak na Republiku Srpsku bio fatalan po sve Srbe. Pri riječi atak mislim i na atak mentalnog i moralnog političkog šljama kome nažalost pripada i Šarović, a čije izdajništvo predstavlja opasnost za Republiku Srpsku i za njenu budućnost, rekao je Dodik.

 

On je dodao da je "Šarović jedini političar iz Republike Srpske koji po uzoru na Bakira Izetbegovića i sarajevsku političku čaršiju, zagađuje javni diskurs pominjanjem rata, pri čemu tobože poziva na odgovornost".

 

- To je krajnje licemjerno, podmuklo i ljigavo. Kao što je ljigava i svjesno plasirana njegova laž o prodaji `Elektroprivrede Republike Srpske` u momentu kada su se Bakir Izetbegović i Andrej Plenković, dogovorili o pokušaju zaustavljanja projekta `Gornji horizonti`. Šarović dobro zna da nema nikakve privatizacije `Elektroprivrede Republike Srpske` već da je riječ o njenom restruktuiranju da bi efikasnije funkcionisala, kazao je Dodik.

 

On je rekao da je opštepoznato da je upravo u vrijeme kada je on bio predsjednik Republike Srpske 20 odsto ovog preduzeća postalo privatno.

 

- Očigledno da je Šarović, sa svim svojim izjavama, poput one jučerašnje, pokazao da nije autentični srpski predstavnik dok nerazumije poruke sa jučerašnjeg sastanka mene i Vučića. Izgleda da Šarovića jedino dobro razumije njegov politički pajtoc Bakir Izetbegović, zaključio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI