Uputili saopštenje

Poruka iz KCUS-a: Za kašnjenje rezultata PCR testova nismo odgovorni, kontaktirajte svoje domove zdravlja!

Hronika 14.01.22, 12:19h

Poruka iz KCUS-a: Za kašnjenje rezultata PCR testova nismo odgovorni, kontaktirajte svoje domove zdravlja!
Nažalost, Domovi zdravlja, Opća bolnica „Prim.dr.Abdulah Nakaš“ i ZZJZ KS još uvijek, ni nakon dvije godine nisu počeli da rade analize PCR testova i zbog toga građani moraju čekati duže svoj nalaz, saopšteno je iz KCUS-a

 

 

 

Zbog čestih telefonskih poziva građana obavještavamo javnost da Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ima kapacitet laboratorijskog analiziranja 1.000 PCR uzoraka dnevno i da takvim tempom radimo već 2 godine, saopšteno je iz ove ustanove.


- Svakodnevno naše službe primaju uzorke uzetih testova bolesnika na raznim punktovima u Kantonu Sarajevo. KCUS sve rezultate, odmah po završetku analize, šalje u ustanove iz kojih se upućuju, a obaveza tih matičnih ustanova  je da obavijeste građane u roku od 24 sata. 


Nažalost, Domovi zdravlja, Opća bolnica „Prim.dr.Abdulah Nakaš“ i ZZJZ KS još uvijek, ni nakon dvije godine nisu počeli da rade analize PCR testova i zbog toga građani moraju čekati duže svoj nalaz. 


KCUS nema kašnjenja u analiziranju dostavljenih uzoraka niti  u saopćavanju rezultata matičnim ustanovama iz kojih se isti upućuju. Molimo građane da kontaktiraju svoje domove zdravlja za informacije - zaključuje se u saopštenju KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI