Nakon drame na sjednici

Vijećnik SDP-a Kadir Kičin uhapšen zbog napada na načelnika Općine Gornji Vakuf

Front 14.01.22, 11:12h

Vijećnik SDP-a Kadir Kičin uhapšen zbog napada na načelnika Općine Gornji Vakuf
Podsjetimo, iz SDA Gornji Vakuf sinoć je saopćeno da su vijećnici SDP-a na sjednicu Kolegija Općinskog vijeća došli pijani, te da je Kičin nasrnuo na Čauševića, nakon čega je sjednica prekinuta

 

 

 

Policija Srednjobosanskog kantona uhapsila je vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Gornji Vakuf zbog jučerašnjeg fizičkog napada na načelnika Općine Seada Čauševića

 

Kako je Faktoru potvrđeno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici Gornji Vakuf jučer oko 14.30 sati prijavljeno je da je u zgradi Općine K. K. (1992) verbalno, a potom fizički napao načelnika Općine Seada Čauševića, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

 

- Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, te potvrdili navode iz prijave i poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. K. K. je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje - kazao je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

 

Podsjetimo, iz SDA Gornji Vakuf sinoć je saopćeno da su vijećnici SDP-a na sjednicu Kolegija Općinskog vijeća došli pijani, te da je Kičin nasrnuo na Čauševića, nakon čega je sjednica prekinuta.

 

- Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine - naveli su, između ostalog iz vakufske SDA, osudivši ovakvo ponašanje, te pozvavši nadležne da reguju.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI