POTEZ DANA/ HUMANOST NA DJELU

Pomoć (bivšem) kolegi: 'Avaz-roto press' uplatio 10.000 KM za liječenje poznatog bh. novinara Vlastimira Mijovića!

Mediji 11.01.22, 13:42h

Pomoć (bivšem) kolegi: 'Avaz-roto press' uplatio 10.000 KM za liječenje poznatog bh. novinara Vlastimira Mijovića!
Tokom 40-godišnjeg rada u novinarstvu, Mijović je pisao za vodeće jugoslovenske i bh. novine, vodio i uređivao televizijske emisije. Proglašen je za Novinara godine u bivšoj SFRJ 1989. i Bosni i Hercegovini 1998. godine. Dobar dio novinarske karijere proveo je u "Dnevnom avazu"

 

 

Nakon što je humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula akciju da se pomogne poznatom novinaru Vlastimiru Mijoviću Vlasti, kojem je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama, grupacija "Avaz-roto press" uplatila je 10.000 KM za njegovo liječenje.


Mijović se trenutno nalazi na liječenju u Istanbulu, a zbog teškog zdravstvenog stanja potreban mu je specijalni sanitetski avion za povratak kući u voljeno Sarajevo, objavili su iz Pomozi.ba.


Za njegovo dosadašnje liječenje u Turskoj potrebno je 30.000 eura, plus 8.500 eura za sanitetski prevoz. Pored navedenog iznosa, potrebna su i dodatna finansijska sredstva za nastavak liječenja.


Broj 17006 kojim se doniraju 2 KM je jedinstven za sve bh. operatere, objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.


Tokom 40-godišnjeg rada u novinarstvu, Mijović je pisao za vodeće jugoslovenske i bh. novine, vodio i uređivao televizijske emisije. Proglašen je za Novinara godine u bivšoj SFRJ 1989. i Bosni i Hercegovini 1998. godine. Dobar dio novinarske karijere proveo je u "Dnevnom avazu".

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI