FOTO/ Sve postaje još sumnjivije

Novi problemi za Đokovića: Da li ovaj dokument dokazuje da je slagao Australce? Pojavila se još jedna nelogičnost!

Sport 11.01.22, 12:06h

Novi problemi za Đokovića: Da li ovaj dokument dokazuje da je slagao Australce? Pojavila se još jedna nelogičnost!
U obrascu je označeno da u periodu od 14 dana prije dolaska u Australiju nije putovao u druge zemlje, a australske vlasti žele dokazati da je to laž

 

 

Nastup Novaka Đokovića na Australian Openu i dalje je upitan.

 

Kako pišu australski mediji, ministar imigracija Alex Hawke neće danas donijeti odluku o tome hoće li ponovno ukinuti vizu prvom teniseru svijeta.

 

Nakon što mu je u četvrtak (6. januar) oduzeta viza, Novakov tim se žalio, a jučer su dobili sudski spor protiv Australije i dobio je vizu za ulazak u zemlju. No, ministar Hawke ima diskreciono pravo ukinuti mu vizu mimo sudske odluke.

 

Kao glavni argument za novo ukidanje vize navodi se moguća laž prilikom ulaska u ovu zemlju.

 

Poseban problem za Đokovića predstavlja istraga koju je savezna vlada u Australiji pokrenula protiv njega, kojom pokušava saznati je li lagao prilikom ispunjavanja obrasca (Đoković je graničnoj kontroli izjavio kako su iz Tennis Australije ispunili putnički formular u njegovo ime, ali vjerovatno na osnovu podataka koje im je on dao).

 

U obrascu je označeno da u periodu od 14 dana prije dolaska u Australiju nije putovao u druge zemlje, a australske vlasti žele dokazati da je to laž.

 

Jer Đoković je u periodu od 23. decembra do 6. januara, putovao iz Beograda u Španiju, gdje je trenirao u Marbelli 31. decembra.

 

Danas su se kratko oglasili i iz ureda ministra Hawkea.

 

- U skladu s pravilima ministar Hawke će detaljno razmotriti slučaj. S obzirom na to da se radi o otvorenom slučaju, neprikladno je davati daljnje komentare - poručili su u saopćenju.

 

Skeniranje koda na Đokovićevoj potvrdi daje različite rezultate

 

Australski novinar Ben Rothenberg, koji već danima neumorno izvještava o novim detaljima u slučaju Novaka Đokovića, objavio je Đokovićevu potvrdu s rezultatima testiranja na covid 16. decembra, na kojoj piše da je test pozitivan, ali skeniranje QR koda na njenom dnu pokazuje različite rezultate.

 

 

- Narode, postaje još sumnjivije. Đokovićev priloženi nalaz pozitivnog testa na covid od 16. prosinca (kod 7371999-259039) na dnu ima QR kod. Kada ga skenirate, a možete to učiniti i sami, vodi vas na stranicu koja pokazuje da je test bio negativan, a ne pozitivan - napisao je novinar, ali nedugo zatim javio se još zbunjeniji.

 

- Sad sam pokušao ponovo i kaže suprotno za isti test: pozitivan. Ko se igra ovom stranicom? - pita se novinar.

 

novak-djokovic-test

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI