FOTO/ Na putu Bjelašnica - Igman

Herojski spašavaju druge, ali i njima se desila nesreća: Pripadnici GSS Sarajevo sletjeli sa zaleđene ceste!

Hronika 11.01.22, 07:59h

Herojski spašavaju druge, ali i njima se desila nesreća: Pripadnici GSS Sarajevo sletjeli sa zaleđene ceste!
Nažalost, ostali smo bez jednog od dva vozila u vlasništvu naše Stanice, kažu iz GSS-a

 

 

Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo je sinoć, pri povratku sa redovne aktivnosti obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica-Igman, imala tešku saobraćajnu nesreću.

 

gss-nesreca-1

 

- Naime, usljed neočišćene i zaleđene ceste, sa iskusnim spasiocem i vozačem za upravljačem u vozilu sa pogonom 4x4, nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima. Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uslovima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatnoću da im se desi nesreća - poručuju iz GSS-a.

 

gss-nesreca

 

Najbitnije je da je sedmočlana ekipa koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda.

 

- Nažalost, ostali smo bez jednog od dva vozila u vlasništvu naše Stanice - kažu iz GSS-a.

 

gss-nesreca-vozilo

 

Iz Gorske službe spašavanja poručuju da im mnogo znači količina poziva i kolegijalnost koje su primili od gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su izrazile zabrinutost i ponudile podršku i time pokazali da je GSS jedna velika složna porodica. Službe iz Sarajeva, GSS Jahorina i ZOI Olimpijski Centar odmah su ponudile svoje ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva u ispomoć.

 

gss-nesreca-izvlacenje-vozila

 

- Naši će spasioci sutra opet voziti istom rutom da bi pomogli povrijeđenim skijašima na našim olimpijskim planinama - poručili su iz GSS-a.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI