Postao dio bordo kolektiva

FK Sarajevo: Za maštovitiji fudbal na Koševu stigao Adnan Šećerović

Sport 09.01.22, 19:48h

FK Sarajevo: Za maštovitiji fudbal na Koševu stigao Adnan Šećerović
Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić kaže da Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao

 

 

Adnan Šećerović bit će, u naredne dvije godine, jedan od nosilaca igre Fudbalskog kluba Sarajevo.

 

- Drago mi je što sam postao dio Bordo kolektiva. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate i da ću navijače učiniti ponosnim, igrama na terenu - istakao je Šećerović, igrač sa fudbalskim iskustvom iz nekoliko država kojeg krasi odličan pregled igre i smirenost potrebna svakom timu.

 

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić kaže da Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao.

 

- Adnan je savršeno pojačanje u našem timu, kako na terenu tako i u svlačionici jer je riječ o sjajnom karakteru, koji se ne boji preuzeti odgovornost pogotovo u igri pod pritiskom. Upravo nam to treba, u ovom trenutku - istakao je Mirvić i poželio Šećeroviću dobrodošlicu u Klub.

 

Kako je objasnio, Adnan će biti podrška mlađim igračima da još više napreduju uz njega. Inače, Mirvić je poručio da ovo nije kraj, kad je riječ o dolascima igrača.

 

- Veznjak dolazi u Sarajevo iz armenskog Pyunika, a tokom karijere nastupao je u holandskoj Eredivisie, grčkoj Larisi, austrijskoj Erste Liga, latvijskoj Rigi, a dobar je poznavalac i Premijer lige BiH. Adnan će bordo dres obući u najboljim igračkim godinama, a u Klubu ističu zadovoljstvo što je fudbaler njegovih kvaliteta stigao na Koševo - saopćeno je iz FK Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

BLIN
KOMENTARI