VIDEO/ Nakon Janje, Gacka, Priboja...

Na ulicama Prijedora bakljada i pjesme kojima se veliča ratni zločinac: 'Generale, nek je tvojoj majci hvala'

Front 09.01.22, 10:28h

Na ulicama Prijedora bakljada i pjesme kojima se veliča ratni zločinac: 'Generale, nek je tvojoj majci hvala'
Nakon Janje, Gackog, Priboja, i Prijedor pokazuje svoje raskošno bogatstvo nacional šovinizma, a sve uz blagoslov policije, a to znači da je ova provokacija i izazivanje nacionalne netrepljivosti uredno najavljeno čim je dobilo svoj protokol skandiranja imena ratnog zločinca prolazeći pored džamije, napisao je Omer ef. Redžić

 

 

Nakon niza incidenata u nekoliko bh. gradova, još jedan je zabilježen u Prijedoru. Grupa mladića hodala je ulicom i pjevala te veličala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

 

Sve je popraćeno zastavama Republike Srpske i bakljadom.

 

 

“Nakon auto relija kroz glavnu ulicu Prijedora, bilo je pitanje vremena kad će i ovo: ‘Generale, nek je tvojoj majci hvala’, uz skandiranje Ratko Mladić. Prije par minuta uz blagonaklono šetkanje policijskih službenika pored mase. Nakon Janje, Gackog, Priboja, i Prijedor pokazuje svoje raskošno bogatstvo nacional šovinizma, a sve uz blagoslov policije, a to znači da je ova provokacija i izazivanje nacionalne netrepljivosti uredno najavljeno čim je dobilo svoj protokol skandiranja imena ratnog zločinca prolazeći pored džamije”, napisao je Omer ef. Redžić, imam prijedorske džamije.

 

Podsjetimo, ranije su slični incidenti zabilježeni u Janji i Gacku, ali i Priboju u Srbiji. Na Twitteru je objavljen snima i incidenta u Novom Pazaru.

 

BLIN
KOMENTARI