Nakon Šešeljevog gostovanja

U Crnoj Gori zabranjene pojedine emisije srbijanske TV Happy

Mediji 08.01.22, 14:01h

U Crnoj Gori zabranjene pojedine emisije srbijanske TV Happy
Šešeljeve uvrede izazvale su brojne reakcije političkih stranaka i nevladinih udruga u Crnoj Gori, a SDP je najavio i tužbu protiv televizije Happy zbog uvreda iznesenih tokom Šešeljevog nastupa

 

 

Crnogorska agencija za elektronske medije zabranila je u subotu emitiranje pojedinih programskih sadržaja srbijanske televizije Happy zbog vrijeđanja Crnogoraca i zastupnika u parlamentu Crne Gore.

 

Televizija Happy je u Srbiji medij s nacionalnom frekvencijom, a u Crnoj Gori program emitira preko kablovskih operatera.

 

Odlukom Vijeća crnogorske agencije za elektronske medije na crnogorskom tržištu zabranjene su emisije "Dobro jutro Srbijo", "Vikend", "Jutarnji", "Ćirilica" i "Poslije ručka".

 

Predsjednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik Vojislav Šešelj tokom gostovanja na televiziji Happy 4. januara iznio je niz uvreda na račun žena iz stare crnogorske prijestolnice Cetinja i zastupnice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović - Stanković.

 

Šešeljeve uvrede izazvale su brojne reakcije političkih stranaka i nevladinih udruga u Crnoj Gori, a SDP je najavio i tužbu protiv televizije Happy zbog uvreda iznesenih tokom Šešeljevog nastupa, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI