FOTO/ Policija nije dobila nikakvu prijavu

Osvanuli fašistički simboli na Partizanskom groblju u Mostaru i poruka 'Tito je mrtav'

Hronika 07.01.22, 11:54h

Osvanuli fašistički simboli na Partizanskom groblju u Mostaru i poruka 'Tito je mrtav'
Autor projekta Partizanskog groblja je Bogdan Bogdanović, a izgradnja kompleksa završena je 1965. godine. Partizansko spomen-obilježje je 2006. godine proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine

 

 

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su Partizansko groblje u Mostaru iscrtavanjem fašističkih simbola na ulazu u spomenički kompleks.

 

Lokalni mediji prenijeli su objavu mostarskog književnika Mirka Božića, koji ja na Facebooku objavio sliku oskrnavljenog spomenika.

 

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije kazali su za Fenu kako Policijska uprava Mostar zasada nije zaprimila nikakvu prijavu te da je Partizansko groblje u nadležnosti Grada Mostara.

 

U novogodišnjem intervjuu za Fenu mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako se ove godine ponovno planira urediti kompleks Partizanskog groblja, u čiju obnovu je Vlada FBiH 2018. godine uložilo oko 200.000 maraka.

 

Tada je obnovljeno 150 ploča s imenima poginulih partizana, kompleks je očišćen od grafita, uređene su zelene površine, postavljena je nova rasvjeta i video nadzor. Međutim, vrlo brzo spomenik je ponovno zapušten.

 

Autor projekta Partizanskog groblja je Bogdan Bogdanović, a izgradnja kompleksa završena je 1965. godine.

 

Partizansko spomen-obilježje je 2006. godine proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI