Predsjednik Policijskog sindikata Srbije otkrio nove detalje

Narkotike donijeli iz Hrvatske: Matej Periš je bio potresen zbog smrti druga, nije mogao da mu spasi život

Hronika 06.01.22, 13:02h

Narkotike donijeli iz Hrvatske: Matej Periš je bio potresen zbog smrti druga, nije mogao da mu spasi život
Mladići su, prema njegovim riječima Mijailovića, konzumirali opijate od kojih je najopasniji narkotik "spid"

 

 

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović objelodanio je detaljno ponašanje i kretanje Mateja Periša (27) prije nestanka i otkrio da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

 

- Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dijete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena - istakao je Mijailović.

 

Predsjednik policijskog sindikata je otkrio tačno kretanje mladića i istakao činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primijetilo da im prijatelja nema.

 

- Momci iz Splita su došli u Beograd 30. decembra, a u smještaj na Dorćolu su ušli nešto prije 18 časova. U smještaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran "Ambar" gdje su takođe pili alkohol. Nastavili su provod u klubu "Gotik" gdje su naručili veliku količinu alkohola - otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

 

Mladići su, prema njegovim riječima, konzumirali opijate od kojih je najopasniji narkotik "spid".

 

- Možete misliti kako je to uticalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je negdje oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne - otkriva Mijailović.

 

Naglašava da je policija od starta od njih dobijala rezervisane informacije.

 

- Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a čovjek nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smještaju u Beogradu. Konzumirali su drogu. Najvjerovatnije svih sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom - navodi Mijailović.

 

Ne treba prema njegovim riječima zaboraviti ni činjenicu da je Matej bio potresen zbog smrti druga. Ta tragedija se dogodila samo prije mjesec i po dana.

 

- Mladić nije mogao da spasi svog prijatelja. Dao je sve od sebe, ali nije mogao da mu sačuva život. Mateju se ova tragedija dogodila prije samo mjesec i po dana i mi ne znamo kroz koji proces tugovanja prolazi niti kako se oporavlja od šoka - ističe Mijailović.

 

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije naglašava da policija savjesno radi svoj posao i da samo mogu da se nadaju da će pronaći mladića živog:

 

- Što više vremena protiče, to je nade sve manje, ali nećemo odustati dok ne riješimo ovaj slučaj. Kao i svaki slučaj kad je u pitanju dijete, policajci se predaju zadatku više nego inače - zaključuje Mijailović.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI