FOTO/ Nakon snimaka sigurnosnih kamera

Četiri pitanja za policiju o nestanku Mateja Periša koja su ostala bez odgovora

Hronika 06.01.22, 10:32h

Četiri pitanja za policiju o nestanku Mateja Periša koja su ostala bez odgovora
Dok jedni spekulišu da je vjerovatno bio pod dejstvom psihoaktivnih i halucinogenih supstanci, drugi pak ne isključuju mogućnost da je od nekog zaista i bježao. Policija do danas nije saopštila ni definitivno isključila jednu ili drugu mogućnost, pa spekulacije iz dana u dan stvaraju sve veću konfuziju

 

 

 

Ko su momak i djevojka koji su snimljeni kako trče Travničkom ulicom u beogradskoj Savamali neposredno nakon što je u kontra smjeru protrčao navodno nestali Splićanin Matej Periš, zašto Matej trči... samo su neka od pitanja koja su otvorili snimci sigurnosnih kamera koji su se pojavili u javnosti, a na koje MUP još uvijek zvanično nije odgovorio.

 

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra iz kluba „Gotik“ u Beton hali gdje je bio sa društvom, ulazi u šesti dan, a zbog indicija da je upao u Savu, policija i ronioci Žandarmerije pretražuju rijeku. Nestanak je još uvijek obavijen velom misterije, a snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Periš kako trči po beogradskoj Savamali, otvorila su brojna pitanja na koja MUP još uvijek nije zvanično odgovorio. Pojedini mediji prenijeli su navode nezvaničnih izvora da su neki svjedoci koje je policija ispitivala ispričali da je Matej bio pod očiglednim dejstvom psihoaktivnih supstanci, ali su i ti navodi ostali na nivou spekulacija.

 

Ko su momak i djevojka iz Travničke  

 

matej-peris-momak-djevojka-travnicka

 

Na snimku sigurnosne kamere jednog lokala u Travničkoj ulici, u blizini zgrade Geozavoda, a koji je pre dva dana objavljen u javnosti, vidi se nestali Matej kako trči u pravcu Savske promenade. Nekoliko sekundi kasnije, istom ulicom, samo u suprotnom smjeru protrčavaju nepoznata djevojka i mladić, za kog se u prvi mah vjerovalo da je takođe Matej. Ispostavilo se da je u pitanju druga osoba što se jasno vidi zahvaljujući obući - Matej je imao bijele patike, a mladić koji protrčava sa djevojkom crne. Da li je u pitanju samo puka slučajnost ili su ove dvije osobe možda trčale za Matejem, da li su to možda neki od njegovih prijatelja koji su pokušavali da ga nađu nakon što je izjurio iz kluba, ostalo je nepoznato.

 

Da li je Matej trčao jer je bježao od nekog?

 

Nakon što su objavljeni snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Matej Periš kako trči po Karađorđevoj i okolnim ulicama, u javnosti se odmah nametnulo pitanje šta je uzrok tome. Dok jedni spekulišu da je vjerovatno bio pod dejstvom psihoaktivnih i halucinogenih supstanci, drugi pak ne isključuju mogućnost da je od nekog zaista i bježao. Policija do danas nije saopštila ni definitivno isključila jednu ili drugu mogućnost, pa spekulacije iz dana u dan stvaraju sve veću konfuziju.

 

Kako je i zašto zalutao snimak plivača u Savi?

 

Ko je i zašto pustio snimak osobe koja pliva u Savi zajedno sa snimcima sigurnosnih kamera koje su zaista usnimile Mateja u Savamali i na Savkoj promenadi. Iako je od starta bilo jasno da na ovom snimku ne može biti Matej što je najprije posumnjao njegov otac Nenad, kontroverze oko ovog snimka skrenule su u drugi plan zbog novih informacija koje se svakodnevno javnosti plasiraju. Do danas niko nije objasnio gdje je i kad nastao sporni snimak niti kako je završio kao dio dokaznog materijala o nestanku mladog Splićanina.

 

Gdje su bili policija i komunalci

 

matej-peris-trci

 

Pitanje koje su mnogi Beograđani postavili podno novinarskih tekstova o nestanku mladog Splićanina bilo je gdje je u trenutku dok je on trčao Karađorđevom i okolnim ulicama, bila policija koja inače redovno patrolira ovim dijelom grada zbog noćnih klubova. Takođe su se pitali gdje su bili pripadnici Komunalne milicije koji bi u to vrijeme trebalo da su obilazili lokale i provjeravali da li prisutni imaju kovid-propusnice. Činjenica da je velika vjerovatnoća da bi i jedni i drugi odreagovali na mladića koji mahnito trči.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI