Četiri uplate

Turci preko Facebooka prevarili bh. državljanina, evo i kako

Hronika 05.01.22, 18:44h

Turci preko Facebooka prevarili bh. državljanina, evo i kako
Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine) podizali novac koji je prijavitelja uplaćivao te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo 'prijevare'

 

 

Djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije podnijeli su Županijskom tužiteljstvu u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske (rođenih 1986., 1974. i 1990. godine), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'prijevara'.

 

Kako se, uz ostalo, navodi u izvješću upućenom tužiteljstvu, osoba iz Livna tijekom 2021. godine stupila je na društvenoj mreži Facebook u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku (Sirija) u kampu već duži niz godina i koja je izrazila želju da bi željela imati krov nad glavom.

 

U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da se doći u Livno, odlučio je izvršiti uplatu novca koja se obavila u četiri navrata.

 

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine) podizali novac koji je prijavitelja uplaćivao te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo 'prijevare'.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI