Opšti haos

Drama se nastavlja: Đokoviću prijeti pritvor, vlasti odbijaju da prihvate razlog za izuzeće?

Sport 05.01.22, 18:21h

Drama se nastavlja: Đokoviću prijeti pritvor, vlasti odbijaju da prihvate razlog za izuzeće?
Zbog opšteg haosa oko nadležnosti, trenutno traje prava drama oko toga da li će Đoković dobiti vizu za Australiju

 

 

Novak Đoković sletio je kasno uveče u Melburn, gdje ga je dočekao pravi pakao. Naime, prema podacima lokalnih australijskih medija, Novaku prvobitno nisu dali ni da izađe iz aviona. Nakon toga, proveo je više od dva sata u carinskom prostoru, da bi onda bio sproveden u tzv. "Imigracioni pritvor", gdje je razgovarao sa ovlašćenim licima.

 

Zbog opšteg haosa oko nadležnosti, trenutno traje prava drama oko toga da li će Đoković dobiti vizu za Australiju.

 

Usljed pogrešnog formulara za vizu, Đoković je ponoć dočekao na aerodromu, u razgovoru sa tamošnjim vlastima.

 

Najnoviju informaciju prenosi australijski "The Age", koji navodi da zvaničnici objašnjavaju Đokoviću da medicinsko izuzeće na osnovu "preležane korone" u posljednjih šest mjeseci "možda nije dovoljno" da bi se odobrio ulazak u zemlju, prenosi Blic.

 

Novak je sletio na aerodrom oko 23:15, ali mu prvobitno nisu dali da napusti letjelicu, prenosi italijanski "Sportal", pozivajući se na izvore sa terena.

 

Nakon toga, Novak je ušao u carinski prostor, gdje je počelo višesatno čekanje.

 

Kako prenose australijski mediji, Đokovićev tim je zamolio vlasti da mu izađu u susret i puste ga da uđe u zemlju, a da će ispravni formulari stići čim prije, ali su Australijanci to odbili, pa je Novak ostao zaglavljen na aerodromu zbog administrativne greške, piše Blic.

 

Prema navodima australijskih medija, došlo je do "klinča" između organizatora turnira i zvaničnika Carine sa jedne, i regionalnih vlasti Australije sa druge strane.

 

Posljednja informacija je da bi Đoković mogao da bude sproveden u imigracioni pritvor dok se ne donese konačna odluka.


Postoji rupa u zakonu

 

Kako navodi novinar Sidnej Morning Heralda, Pol Sakal, zvaničnici Carine imaju diskreciono pravo da Novaku dozvole ulazak u zemlju, uprkos potezu vlade Viktorije i ističe da će vjerovatno biti dozvoljeno prvom reketu svijeta da uđe u Melburn. Prema njegovim informacijama, organizatori Australian Opena u saradnji sa Carinom Australije rade na tome da se Novak pusti u zemlju, uprkos protivljenju ministarke sporta Džale Pulford.

 

Kako god se ovo završilo, već je napravljen veliki skandal, jer ovako se ne dočekuje najbolji teniser svijeta, piše Blic. Nešto tako najavio je i njegov kolega Pjer Erber, koji je istakao da Đokoviću ne bi bio u koži i da mu se sprema doček nedostojan za najboljeg tenisera svijjeta i devetostrukog šampiona Australian Opena.

 

Kako je tekao Novakov dolazak u Australiju:

 

-Novak slijeće u 23:15 po australijskom vremenu

 

-Prvobitno mu ne dozvoljavaju da napusti avion

 

-Oglašava se ministarka sporta sa tvrdnjom da mu neće odobriti ulazak

 

-Novak ostaje zaglavljen u carinskom prostoru

 

- Poslije više od dva sata čekanja, slijedi razgovor sa vlastima

 

Đoković je imao vizu sa kojom ne može da uđe kao nevakcinisan sa medicinskim izuzećem. Sa granice su zvali vladu Viktorije da odobri ulazak Đokoviću i oni su to odbili. Sada se čeka da Đoković podnese novi zahtjev i to formalno riješi, kako bi mogao da uđe u Australiju, a ovu informaciju je donio novinar australijskog magazina "The age", Pol Sakal.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI