SPASIOCI I MJEŠTANI I DALJE TRAGAJU

Mnogo scenarija: Šta se desilo sa Almirom Mehanijom nakon što je zadnji put viđen 31. decembra u Hrasnici?

Hronika 04.01.22, 21:07h

Mnogo scenarija: Šta se desilo sa Almirom Mehanijom nakon što je zadnji put viđen 31. decembra u Hrasnici?
Ekipe gorskih službi i lokalno stanovništvo do sada su pregledale 16 hiljada kvadratnih metara. Danas su bili i u Trnovu. Bez rezultata. U Hrasnici, odakle je nestali Almir Mehanija, zaglušujuća tišina. Među građanima vlada nevjerica

 

 


Spasioci i mještani i danas su tragali za Almirom Mehanijom, koji je je 31. prosinca nestao na širem području Hrasnice. Pretraženi su neprohodni, tereni, šumska područja, dio Igmana i Hrasnice.


No, za sada bezuspješno. Nema novih novih detalja, tragova, ni informacija.


- Naš tim je u segmentu A5. Uredu, sretno. Čuvajte se - čuje se u komunikaciji između ekipa.


Ekipe su ponovo na terenu. Potraga se nastavlja. Od ranih jutarnjih sati. Pregled terena u toku. A onda i pripreme da se dronom pogleda ova oblast.


- U toku je pregled kamera, pregled terena, magla je jutros bila problem… sada se povukla. Ekipa će dronom pregledati teren gdje ima mina i ovaj dio na Stojčevcu pa ćemo i te snimke pregledati - kaže za N1 Rijad Gojak, Gorska služba spašavanja Ilidža.


Ekipe gorskih službi i lokalno stanovništvo do sada su pregledale 16 hiljada kvadratnih metara. Danas su bili i u Trnovu. Bez rezultata. U Hrasnici, odakle je nestali Almir Mehanija, zaglušujuća tišina. Među građanima vlada nevjerica.


- Fin je bio čovjek. Još i prije rata stanovao je ovdje u Hrasni... ne znam šta da kažem...

 

- Nisam lično znao gospodina, ali znam ko je. Nemam ništa pametno da kažem. Želim samo da iskažem podršku porodici.


- Mnošto je potencijalnih scenarija kako je nestao Almir Mehanija. I dalje nije pronađen. Zbog toga su pripadnici gorske službe pregledali korito lokalne rječice koja se ulijeva u rijeku Željeznicu, kao i korito Željeznice. Rezultat je isti - kažu komšije.


Ono što je poznato jeste da je Mehanija u petak otišao do preduzeća Rad, te da je viđen u 14h u Hrasnici. I ništa više. Porodica ne želi pred kamere. U potragu su aktivno uključeni. Vrijeme prolazi, a nove informacije o čovjeku koji je, kažu njegovi poznanici, uvijek pokazivao trezvenost, ne postoje.


Prilog N1 pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI